PKK'nın Almanya sorumlusu yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB ve ABD tarafından terör örgütü kabul edilen PKK'nın ?Almanya sorumlusu? gözaltına alındı. Güvenlik birimleri, Roj-TV'yi kapatma talimatı veren İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble'ye saldırı uyarısında bulunuyor.

Merkezi Karlsruhe'de bulunan Federal Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, PKK zanlısının, 21 Temmuz Pazartesi günü, Kuzey-Ren Vestfalya eyaletindeki Detmold kentinde, 'Hüseyin Çolak'' adına düzenlenmiş bir kimlikle yakalandığı belirtildi.

?Hamile kızı kürtaja zorladı?

Zanlının 2007 Mart ayından, 2007 Haziran ayına kadar PKK örgütünün, ?Güney Almanya sorumlusu? olduğu belirtildi. Zanlının yetkilerinin daha sonra genişletilerek geçen yıldan bu yana ?Almanya sorumlusu? olduğu kaydedildi.

Federal Savcılığın zanlıya yönelttiği suçlamalar arasında, ?suç örgütü yöneticiliğinin? yanı sıra ?21 yaşındaki bir genç kızı kürtaja zorlamak? da yer alıyor. Savcılığın iddiasına göre, geçen yılın ağustos ayında, Stuttgart'ta ?önde gelen bir PKK'lıdan? hamile kalan genç kız, geçen yıl Ağustos ayında ''Hüseyin Çolak'' kimliğini kullanan PKK zanlısı tarafından kürtaja zorlandı.

Federal Savcılık yetkilileri, zanlının tutuklanması istemiyle Salı günü mahkemeye sevk edildiğini, hakkında ek soruşturma yürütülmesi için Federal Emniyet Dairesi'ne (BKA) talimat verildiğini duyurdu.

?Roj-TV'yi kapatan Schaeuble hedefte?

Almanya'nın önde gelen siyasi dergilerinden Focus, Federal Emniyet Dairesi'nin, PKK örgütünün Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble'ye saldırı düzenleyebileceği yönünde uyarıda bulunduğunu yazmıştı.

Derginin haberinde, "güvenlik birimlerince hazırlanan bir tehlike analizi raporunda, Schaeuble'nin 'Kürt medyasında' Roj-Tv yayınlarının yasaklanmasının sorumlusu olarak gösterildiği, bundan dolayı bakanın bizzat tehdit altında olabileceğine dikkat çekildiği" belirtilmişti. Schaeuble, Roj-TV'nin kapatılması talimatını vermişti.

PKK, 2003 yılında adını Kongra-Gel (?Kürdistan Halk Kongresi?) olarak değiştirdi. Almanya'da federal savcılık, PKK'nın devamı olarak kabul ettiği Kongra-Gel örgütünün liderlerini ?suç örgütü yöneticileri? olarak değerlendiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber