Öğretmen yer değiştirme işlemlerinde, branşlar da değişti

Haber Giriş : 02 Kasım 2004 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorum Gönderen: Günce
Mesleği:
Öğretmen

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN ATAMALARDA YAPTIKLARI ADALETSİZLİKLER

Bu yıl ben de il dışı atamalara başvurdum. Branşım tarih.

Bakanlık tayinlerden önce kimsenin kendi branşı dışına atanamayacağını belirtmişti. Biz de yönetmeliğe güvenerek nasıl olsa kendi branşımıza atanacağız diye tayin istedik.

Bu il'de 10'a yakın Tarih Öğretmeni aldı. Ancak burada bulunan atamalardan sorumlu şube müdürü bizi kendi branşımızın dışında bir ilkokula Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak atadı. Sonuçları öğrendiğimde şok olmuştum. Ve hemen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek bunun nedenini sordum. Bana tarih branşında ilimizde açık olmadığını söylediler. Öyleyse niçin il dışından bir sürü tarihçi istediklerini sordum. Müdür bey hazretleri sana hesap mı vereceğiz dercesine beni azarladı.

İşin en vahim tarafı ise atamaların yapıldığı dönemde o il'de bir sürü tarih öğretmeni olmayan lisenin var olduğunu öğrendim. Ancak tayinler onaylandığı için iptal ettirip o liselere de geçiş yapamadım.

Aradan aylar geçti ben bir ilköğretim okulunda Sosyal Bilgiler dersinde öğrencilere ömrümde hiç eğitimini almadığım coğrafya konularını anlatıyorum. Tarih öğretmeni açığı olan liselere ise sözleşmeli tarih öğretmeni alınmış. Bravo.

Ben yıllarca liselerde ÖSS ye öğrenci hazırladım. Hatta geçen yıl öğrencilerle birlikte ben de soru çeşitlerinden geri kalmayayım diye bir ÖSS hazırlık dergisine abone olmuştum. Bu ve bunun gibi yüzlerce emek bir şube müdürünün keyfi yüzünden boşa gitti.

Ben kendime değil, bu fakir ülkenin eğitimine ve boşa giden kaynaklarına üzülüyorum.

İşin en tuhaf tarafı da il dışı tayinimi iptal ettirememem. Bunlar bulunduğum yerin iyi bir yer oladığı gerekçesi ile öne sürdüğüm bahaneler değil. Çalıştığım ilçe güzel bir yer ama ben atama branşımda çalışmak istyorum.

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin bu hataları nedeni ile bir çok öğretmen her yıl mağdur olmakta. İnşallah benim bu maduriyetimi önümüzdeki yıl başka öğretmen arkadaşlar da yaşamaz.

Saygılarımla

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber