Sağlık Bakanlığı Arzu hemşirenin ölümünü araştırıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2008 19:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SAĞLIK Bakanlığı'nın görevlendirdiği akademik heyet, Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire 27 yaşındaki Arzu Ögren'i kene ısırmamasına rağmen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından ölmesinin nedenini araştırıyor.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı nedeniyle Ankara Numune Hastanesi'nde 6 gün tedavi gören hemşire Arzu Ögren'in, dün sabah yaşamını kaybetmesi hastanede büyük üzüntü yarattı. Hastanede bir dönem intaniye servisinde de çalışan ortopedi servisinde görevli Arzu Ögren'in ölümü üzerine, serviste görevli arkadaşları bugün yakalarındaki hemşirenin fotoğrafı ile çalıştılar. Bugün sabah saatlerinde, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen 3 kişilik akademik heyet, ilk olarak Başhekim Dr. Hüseyin İka, hastane müdürü, müdür yardımcıları ve başhemşire ile birlikte toplantı yaptı. Heyetin daha sonra hastanede incelemeler yaparak, rapor hazırlayacağı öğrenildi.

VİRÜSÜN NASIL BULAŞTIĞI ARAŞTIRILIYOR

Bolu İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, hemşirenin ölümünün ardından Sağlık Bakanlığı'nın akademik heyet görevlendirdiğini belirterek, "Şu an hastanede inceleme yapmaya başladılar. Virüsün nereden bulaştığı tespit edilme çalışmaları yapılacak. Daha sonra heyet bir rapor hazırlayacak. Bizde çalışmanın sonucunu bekliyoruz" dedi.

EV ARKADAŞI DA GÖZETİMDEN GEÇTİ

Bekar olan Arzu Ögren'in, Genel Cerrahi Servisi'nde görevli hemşire arkadaşı Nihal Güvercin ile birlikte aynı evi paylaştığı, Öğren'in ölümü üzerine Güvercin'in de hastanede hastalığa karşı testlerinin yapıldığı öğrenildi.

4 SERVİSE İKİ HEMŞİRE BAKIYOR

Bu arada, Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'nde bu yıl sadece 2 kişinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü, ancak, Arzu Ögren'in bu hastaların tedavisi sırasında çalışıp çalışmadığı açıklanmadı. Ortopedi, enfeksiyon hastalıkları (intaniye), kalp damar cerrahi ve plastik cerrahi servislerinin aynı katta bulunduğu, hafta sonları ve hafta içi 16.00'dan sonra iki hemşirenin nöbet tuttuğu ve 4 servise birden baktıkları öğrenildi. Sağlık Meslek Lisesi mezunu olan Arzu Ögren'in, Kocaeli Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Laboratuar Bölümü'nde öğrenim gördüğü, öğrenci olması nedeniyle mesai saatlerini nöbet tutarak geçirdiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber