Cumhurbaşkanlığı internet sitesi yenilendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2008 16:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi, ulusal ve uluslararası normlarda daha hızlı ve güncel hizmet verebilmek, kurum kimliğini en iyi şekilde yansıtmak amacıyla zenginleştirilerek yeniden tasarlandı.

Yaklaşık 2 ay kapalı devre deneme amaçlı yayın yapan site, ''www.tccb.gov.tr'', ''www.cankaya.gov.tr'', ''www.cumhurbaskanligi.gov.tr'' adreslerinden internet kullanıcılarına hizmet vermeye başladı.

Görsellik, güncellik ve interaktivite odaklı olarak hazırlanan yeni sitede, çok sayıda fotoğraf ve video kullanımıyla şeffaf bir internet yayıncılığı hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve Cumhurbaşkanlığının faaliyetleri hakkında hızlı bilgi akışı ile vatandaşların ve basın mensuplarının gerekli bilgilere düzenli ulaşımı da yenilenen sitenin amaçları arasında yer alıyor.

İnternet sitesi yeni düzenlemesiyle engelli vatandaşların da kolaylıkla hizmet alabilmesine olanak sağlıyor. Dolaşımı kolaylaştırılan, güncel içerik açısından zenginleştirilen sitede kullanıcılara farklı tarayıcılara erişebilirlik imkanı sunuyor.

Cumhurbaşkanlığının yeni internet sitesi interaktif olmanın yanında bu özellikten yararlananlar için güvenlik açısından da yenilendi. ''Cumhurbaşkanına yazın'' bölümüne mesaj yazan kullanıcıların kişisel bilgileri güvenlik önlemleriyle korunur. Ayrıca buradan ulaşan mesajların tümüne yanıt veriliyor.

Teknik özellikleri açısından uluslararası standartların dikkate alındığın sitede kamusal elektronik hizmet listesi de yer alıyor. Kullanıcılar, bu linkler aracılığıyla kurumlara ulaşarak e-hizmetten yararlanabiliyorlar.

-ATATÜRK ÖZEL BÖLÜMÜ-

Cumhurbaşkanlığının yenilenen sitesinde düzenlenen ''Atatürk Özel'' bölümü; biyografi, kitaplık, fotoğraf galerisi, video galerisi ve Atatürk Kültür Merkezi'nin internet sayfaları ile ''Atam.gov.tr'' sitesine linklerden oluşuyor. Kitaplık bölümünde Atatürk'ün kitaplara olan sevgisi işleniyor. Fotoğraf ve video galerisi bölümleri ise zengin içerikleriyle Atatürk'e ilişkin görsel arşiv niteliği taşıyor.

''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'' bölümünde Cumhurbaşkanı Gül'ün aile, eğitim ve siyasi yaşamına ilişkin biyografisine, yüksek çözünürlükteki portrelerine ve çeşitli etkinlik ve faaliyetlerden fotoğraflarına ulaşılabiliyor. Sitede, ''Bayan Hayrünnisa Gül'' başlığı altında da ise bayan Gül'e ilişkin biyografik bilgi, video ve görüntüler yer alıyor.

İnternet sitesi ''Cumhurbaşkanlığı'' bölümünde kullanıcılara Türk bayrağı, İstiklal Marşı gibi resmi simgeler, cumhurbaşkanlığının teşkilat yapısı, görev ve yetkileri, Çankaya, Tarabya ve Okluk yerleşkeleri, Atatürk Müze Köşkü ile Çankaya Köşkü'ndeki sanat koleksiyonu ile faaliyetler hakkında da bilgi edinme olanağı sunuyor.

-ÖNCEKİ CUMHURBAŞKANLARINA AİT BÖLÜMLER-

Yenilenen internet sitesinde önceki 10 cumhurbaşkanına ilişkin biyografi, fotoğraf ve belgeseller da internet kullanıcılarına açılıyor. Bu özel bölümde Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer'in dönemlerinde yaptıkları konuşmalar ve basın açıklamaları da var.

Site, Cumhurbaşkanı'nın günlük programlarına ilişkin bilgi ve fotoğraflara da ulaşımı sağlıyor. Ayrıca programlar geri dönük olarak da sorgulanabiliyor. Cumhurbaşkanı Gül'ün göreve başladığı günden bu yana yaptığı konuşmalar ve basın açıklamaları yenilenen internet sitesine konuldu. Bunun yanında yurt içi ve dışı ziyaretler, konuk devlet başkanları ile diğer etkinlikler açıklama, fotoğraf ve videolarıyla yer alıyor. Sitede, 4982 sayılı Bilgi Edinme ve Hakkı Yasası gereğince bilgi edinme mevzuatı ve online başvurulardan da yararlanılabiliyor.

Sitenin interaktif bölümlerinden biri de ''Sıkça Sorulan Sorular'' başlığı altında hizmet veriyor. Bu bölümde cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Gül hakkında merak edilip sıkça sorulan sorular yanıtlanıyor.

İletişim bilgileri, cumhurbaşkanlığına ulaşım krokisi ile Müze Köşk ziyaret başvurusuna siteden ulaşılabiliyor.

İnternet sitesinde, özel linklerle Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerine de yer veriliyor. ''Fotoğraf Galerisi'' bölümünde, Çankaya Köşkü'nün dört mevsimini yansıtan fotoğraflar yer alıyor.

-ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR EŞLİĞİNDE MÜZE TURU-

Yenilenen internet sitesi meraklıları için Müze Köşk'te 360 derece görüş açısına sahip sanal tur olanağı da tanıyor. Ziyaretçiler, bu turda fondaki Atatürk'ün sevdiği taş plaktan aktarılan şarkılar eşliğinde Müze Köşk'ün bölümlerini ayrıntılı olarak gezebiliyorlar. Bu bölümde daha önce Müze Köşkü gezen ve izlenimlerini resimlere yansıtan minik öğrencilerin çalışmaları da yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber