Ergenekon kararına siyasilerden gelen ilk tepkiler

Haber Giriş : 25 Temmuz 2008 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP VE MHP'DEN ERGENEKON'LA İLGİLİ MAHKEME KARARINA DEĞERLENDİRME

İstanbul 13'ncü Ağır Ceza Mahkemesi, 2 bin 455 sayfadan ve 441 klasörden oluşan Ergenekon iddianamesiyle ilgili incelemesini tamamlayarak davayı kabul etmesi siyasette de yankı buldu.

-CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, kararı ?bundan sonra yargılama süreci başlayacak, sonucu beklemek gerekiyor? şeklinde değerlendirdi.

-MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, ?Ergenekon davasıyla ilgili bilgi kirliliğine yol açacak pek çok çalışmanın olduğu bir ortamda hukuk çizgisine gelinmesi memnuniyet verici, dilerim adalet hızlı bir şekilde tecelli eder? şeklinde konuşurken MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da ?Hukuki süreç işlemektedir, konu yargıya intikal etmiştir. Sonucu beklemek gerekir.? dedi.


Flaş! Ergenekon iddianamesi kabul edildi

Eregenekon davası açıldı... İşte suçlamalar ve tanık listesi


- İstanbul 13'ncü Ağır Ceza Mahkemesi, 2 bin 455 sayfadan ve 441 klasörden oluşan Ergenekon iddianamesiyle ilgili incelemesini tamamlayarak davayı kabul etmesi siyasette de yankı buldu. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, kararı ?Bundan sonra yargılama süreci başlayacak, sonucu beklemek gerekiyor? şeklinde değerlendirdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, ?Ergenekon davasıyla ilgili bilgi kirliliğine yol açacak pek çok çalışmanın olduğu bir ortamda hukuk çizgisine gelinmesi memnuniyet verici, dilerim adalet hızlı bir şekilde tecelli eder? şeklinde konuşurken MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da ?Hukuki süreç işlemektedir, konu yargıya intikal etmiştir. Sonucu beklemek gerekir.? dedi.

İstanbul 13'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon iddianamesini kabul etmesini değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Ergenekon'la ilgili hukuk sürecinin işlediğini, bundan sonra yargılama sürecinin başlayacağını kaydederek ?Soruşturma evresi geride kaldı, bundan sonra yargılama süreci devam edecek. Sonucu beklemek gerekiyor? dedi.

-?DİLERİM ADALET HIZLI TECELLİ EDER?-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici ise hukuk sürecinin hızlı ve adilane bir şekilde gerçekleşmesini temenni ettiklerini belirterek mahkeme kararını ?bugüne kadar Ergenekon davasıyla ilgili bilgi kirliliğine yol açacak pek çok çalışmanın olduğu bir ortamda hukuk çizgisine gelinmesini olumlu ve sevindirici bir gelişme olarak görüyorum. Dilerim adalet hızlı bir şekilde tecelli eder? sözleriyle değerlendirdi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da Ergenekon'la ilgili hukuki sürecin işlediğini ve konunun yargıya intikal ettiğini belirterek ?sonucu beklemek gerekir? dedi.

-İŞÇİ PARTİSİ'DEN İDDİANAME AÇIKLAMASI: "SUÇLAMALAR UYDURMA"

- İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada, Ergenekon iddianamesinin açıklanmasıyla partiye yöneltilen suçlamaların "uydurma" olduğunun ortaya çıktığı belirtildi. Şimdiye kadar iddianamenin içeriğinden sadece ?Fethullahçı? ve AKP güdümlü basının haberdar olduğunu, şimdi ise iddianamenin içeriğinden milletle beraber kendilerinin de haberdar olduğu kaydedilen açıklamada, ?Bugüne kadar olduğu gibi her suçlamaya gereken yanıtlar birer birer verilecektir? denildi. İşçi Partisi ve Genel Başkanı Doğu Perinçek'e yönetilen suçlamaların ?saçma sapan iftiralar? olduğunu öne sürülen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

?Suçlamalar düzmece kanıtlara dayandırılmıştır. Fethullahçı Gladyo'nun ürettiği yalanlar dışında tek bir kanıt olmadığı ortay çıkmıştır. İşçi Partisi'nde hiçbir gizli belge bulunmamıştır. Bulunduğu ileri sürülen belgelerin tamamı daha önce yayınlanmış, çeşitli dava dosyalarına girmiş ve aleniyet kazanmış olan belgelerdir.?

Açıklamada ayrıca yarın yapılacak basın açıklaması ile parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz'in "iddianameye cevap vereceği" bilgisi de verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber