BASK genel başkanı Akay: Ek ödeme seçim rüşveti

Haber Giriş : 26 Temmuz 2008 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay'a göre memurlara ek ödeme seçim rüşveti... Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, ?Beş buçuk yıl boyunca memurları aklının ucundan geçirmeyen Hükümetin istihareye yatmış gibi ek ödeme yapma arzusunu samimi bulmuyoruz? diyerek, gündeme gelen ek ödemenin bir seçim yatırımı olduğunu savundu.

Akay, toplu görüşmelerin ana unsurlarından biri olan ek ödemelerin 15 Ağustos'tan önce hayata geçirilmesiyle Hükümetin toplu görüşme masasını sabote ettiğini söyleyerek, ?Bu nedenle toplu görüşme masası boykot edilmeli, 15 Ağustos'ta tüm memurları alanlara dökecek eylem planları açıklanmalıdır? dedi.

BASK Genel Başkanı Resul Akay, ek ödemesi bulunmayan memurlara ek ödeme yapılması öngören ?5793 Sayılı Kanun Tasarısı?na Genel Kurulda ekleme yapılmasını ANKA'ya değerlendirdi. Akay, milletvekilleri ve emeklilerinin mali, sosyal ve özlük haklarında iyileştirme yapılması için İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit'in yasa teklifi vermesi ile memurlara ek ödeme yapılması için Bakanlar Kurulu'na yetki verilmesinin aynı tarihlere rastlamasının bir tesadüf olmadığını söyledi. Akay, Hükümetin bütün planlarını Anayasa Mahkemesi'nde görülün kapatma davasının kaybedileceği üzerine yaptığını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

-?BU UYGULAMANIN ADI DÜPEDÜZ SEÇİM RÜŞVETİ?

?Hükümet, milletvekillerine yapılan kıyakla erken seçim kararını teminat altına almayı, memurlara yapılan ek ödeme ile de seçim sonuçlarını lehine çevirmeyi amaçlamaktadır. 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmeleri etkisiz kılan, masaya oturacak sendikaları hiçe sayan bu uygulamayı başka türlü adlandırmak mümkün değildir. Altı yıldır memur sorunlarına kulaklarını tıkayan, insanca yaşama taleplerini görmezlikten ve duymazlıktan gelen Hükümetin bir sabah kalktığında memurlara ek ödeme verme arzusunun altında iyi niyet aramak ?saf dillikten' başka bir şey değildir. Bu uygulamanın adı düpedüz seçim rüşvetidir.?

Memur sendikalarına da çağrıda bulunan Akay, toplu görüşmelerin ana unsurlarından biri olan ek ödemelerin 15 Ağustos'tan önce hayata geçirilmesiyle Hükümetin toplu görüşme masasını sabote ettiğini söyledi. Akay, ?Sendika başkanları için, sözde değil özde yetkili sendika olmalarını kanıtlamaları için tarihi bir gün doğmuştur? diyerek, şunları kaydetti: ?Bu sendikaların toplu görüşme masasını by-pass eden Hükümete karşı meydanları çınlatmaları gerekir. Üzerlerine vazife olmayan konularda meydanlara çıkan sözde yetkili sendikalara hodri meydan diyoruz. Eylem yapmak için gün, bugündür. Yedi yıldır memur sendikası başkanı gibi değil de itaatkar bir memur gibi toplu görüşme masasına oturan, her defasında memurları hüsrana uğratan, sendika başkanları için önemli bir fırsat ayaklarına gelmiştir. Bu nedenle toplu görüşme masası boykot edilmeli, 15 Ağustos'ta tüm memurları alanlara dökecek eylem planları açıklanmalıdır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber