Devlet Tiyatrolarının yeni sezon biletlerinde zam yok

Haber Giriş : 29 Temmuz 2008 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kış aylarında, 1 milyon 300 bin seyirciye ulaşarak başarılı bir sezon geçiren Devlet Tiyatroları, (DT) sezonun ardından ?Her yerde Tiyatro? sloganıyla başlattığı yaz turneleriyle de 100 bini aşkın seyirciye ulaştı.

Devlet Tiyatroları'ndan ANKA'nın edindiği bilgilere göre, kış aylarında seyirci açısından önemli bir doluluk oranına ulaşan DT, yerleşik sahnelerinde ve bölgelerde 1 milyon 300 bin tiyatroseverle buluştu. Sanat sezonuna yazın da ara vermeyen DT, 20'ye yakın grubuyla tiyatroyu yaz ayları boyunca Türkiye'nin hemen her köşesine taşıdı.

Devlet Tiyatroları, ?Her yerde Tiyatro? sloganıyla başlattığı yaz turneleri kapsamında 12 bölgeden 29 değişik oyunuyla 81 il, ilçe ve köy olmak üzere toplam 293 yerleşim merkezinde temsiller verdi. 26 Mayıs'ta başlayan ve henüz sona eren yaz turnelerinde DT, 100'bini aşkın seyirciye ulaştı.

-EN UCUZ BİLET ÇOCUK OYUNLARINA

Devlet Tiyatroları, 1 Ekim'de açılacak 2008-2009 sanat sezonunda da önemli bir seyirci doluluk oranına ulaşmayı hedefliyor. DT, bu amaca yönelik olarak ise yeni sezon biletlerinde fiyat artışına gitmeyecek.

Eski tarifeden izleyicisine ?merhaba? diyecek olan DT, Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Adana, Antalya Devlet Tiyatroları ve bölgelerindeki bilet tarifelerini tam 6 YTL, indirimli 4 YTL olarak uygulayacak. Trabzon, Diyarbakır, Van, Erzurum, Sivas, Konya Devlet Tiyatroları ve bölgelerinde ise fiyatlar, tam 3 YTL, indirimli 2 YTL olacak.

Müzikallerde ise bu fiyat yine geçen sezonda olduğu gibi

Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Adana, Antalya Devlet Tiyatroları ve bölgelerinde tam biletler 7,5 YTL'den, indirimli biletler 5 YTL'den satılacak. Trabzon, Diyarbakır, Van, Erzurum, Sivas, Konya Devlet Tiyatroları ve bölgelerinde bu fiyat, tam 4 YTL, indirimli 2,5 YTL olarak uygulanacak.

DT, çocukların tiyatro alışkanlığı kazanması amacıyla, yine en düşük fiyatlı olarak çocuk oyunları biletlerini satacak.

Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Adana, Antalya Devlet Tiyatroları ve bölgelerindeki çocuk oyunları 2 YTL'den, Trabzon, Diyarbakır, Van, Erzurum, Sivas, Konya Devlet Tiyatroları ve bölgelerinde 1 YTL'den izlenebilecek.

Gaziler, şehitler ve gazi dul yetimleri, özürlüler, 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesizler ise her yıl olduğu gibi bu yıl da DT'nin oyunlarını ücretsiz seyredebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber