Katarak ameliyatı diye hastanın rahmini alan 4 doktor açığa alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2008 22:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Katarakt ameliyatı için İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatan ve yanlışlıkla rahmi alınan hasta ile ilgili açıklama yapan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, durumu, affedilemez bir hata olarak değerlendirdi. Gerekli soruşturmanın derhal başlatıldığını belirten Rektör Alıcı, 10 kişinin soruşturma geçirdiğini 2 uzman 2 asistan olmak üzere 4 doktorun açığa alındığını belirtti.

Konu ile ilgili ile açıklamalarda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, şöyle konuştu:


Katarakt ameliyatına girdi rahmini aldılar


"Olay doğru. Öğrendiğimiz andan itibaren derhal disiplin soruşturması başlattık. Hatta soruşturmayı beklemeden adli mercilere sevk edeceğiz. Çok çok ağır bir kusur. Bu olaya karışanların kurumla olan bütün ilişkileri derhal kesildi. Hekimlik mesleği açısından affedilecek bir durum kesinlikle değil. Olaya karışanlara asla unutamayacakları bir ceza verilecektir. Boyunlarında ömür boyu taşıyacakları bir kusur" dedi. DEÜ Rektörü Prof Dr. Emin Alıcı, olayın 28 Temmuz Pazartesi günü meydana geldiğini

belirterek, "Olayı öğrendiğimiz andan itibaren görevli 10 kişi hakkında soruşturma başlattık. Kadın Doğum Bölümü'nde görevli 2 uzman doktor ve 2 asistan derhal açığa alındı. Soruşturma devam ediyor. Unutamayacakları bir ceza alacaklar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber