Diyanet'teki 4/B'linin yerdeğiştirmesini Maliye durdurmuş

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Temmuz 2008 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği üzere, öğretmenler özür durumundan dolayı yer değişikliği yapabilmektedir. Ancak diğer kamu kurumlarında bu türden bir uygulama bulunmamaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı 4/B'li personel alırken bir genelge yayımlamış ve bu genelge de yer değişikliğine imkan sağlayacak düzenlemeleye yer verilmişti. Ancak, memurlar.net'e ulaşan bazı bilgilere göre söz konusu uygulamayı Maliye Bakanlığı durdurmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığı kendisine yapılan başvuruları, Maliye Bakanlığına yönlendirmektedir.

Bir üyemiz, Diyanetin yönlendirmesi üzerine Maliye Bakanlığına başvurmuştur. Maliye Bakanlığınca elektronik ortamda verilen cevap şu şekildedir:

"İlgi: 14/7/2008 tarihli ve 7598 sayılı bilgi edinme başvurunuz.
İlgide kayıtlı başvurunuz incelenmiştir. Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre çalıştırılacak sözleşmeli personele ilişkin çalışma usul ve esaslar 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile belirlenmiştir. Anılan Esasların 4 üncü maddesinde Personel Sözleşmelerinde belirtilen görev yeri dışında çalıştırılamaz hükmü yer almakta olup, sözleşmeli personelin tayinine ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır."

Cevapta da görüleceği üzere Maliye Bakanlığı 4/B'li sözleşmelinin nakil hakkının bulunmadığını belirtmektedir.

İşte bu halde akıllara şu soru gelmektedir. Neden 4/B'li öğretmenler yer değişikliği yapabilmektedir?

Veya çok büyük bir sıkıntı yarattığı görülen bu sorunun çözümüne ilişkin olarak Maliye Bakanlığı mevcut mevzuat hükümlerini sıralayarak cevap vereceğine neden bu yönde bir değişiklik yapmamaktadır?

Haberi yazan: Bayram

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber