Sıfır kilometre otomobillere LPG

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2008 17:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de artışını sürdüren akaryakıt fiyatları nedeniyle otomobil satışlarında yaşanan durgunluğu ortadan kaldırmak için Çin'de üretilen Chery marka sıfır kilometre otomobillere LPG takılmaya başlandığı belirtildi.

Chery Aydın Bayisi Çağdaş Can Öztürk, akaryakıt fiyatlarındaki artışın yanı sıra benzin ve mazot fiyatlarının da neredeyse başa baş duruma geldiğini belirterek, bu yüzden otomotiv üreticilerinin ve tüketicilerinin yeni alternatif yakıt kaynakları aradığını ifade etti.

Avrupa'daki otomotiv üreticilerinin bor ve LPG ile çalışan araçlar üretmeye ve piyasaya sürmeye başladıklarını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

?Satışını yaptığımız Chery markasının sıfır kilometre Alia ve Tiggo 3 model otomobillerine, garanti kapsamında LPG montajına başladık. Bu hizmetimiz Chery markasının fabrikasının onayından da geçmiştir.

Sunduğumuz hizmet garanti kapsamındadır. Otomobillerimiz zaten 3 yıl mekanik, 10 yıl da boya kaporta garantisindedir. Bu garantiyi, montajını yaptığımız LPG sistemi hiçbir şekilde bozmuyor. Ayrıca, otomobillerin performansını ve kalitesini de hiçbir şekilde etkilememektedir?

LPG'nin benzine göre yüzde 40 daha tasarruflu olduğunu ve doğa dostu olduğunu anlatan Öztürk, sistemin, işçilik, montaj ve ruhsat işlemleri dahil bin 400 YTL'ye mal edildiğini, uygulama iki gün önce başlamasına karşın şu ana kadar üç aracı, LPG takarak sattıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber