İkinci el araç satışında noterler 1 Ocak 2009'a kadar devrede

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2008 19:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- İkinci el araç satış sözleşmelerinin, trafik tescil şube müdürlüklerince yapılmasına ilişkin düzenlemenin yürürlük tarihi, 1 Ocak 2009'a erteleniyor.

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ile Konya Milletvekili Hasan Angı'nın, bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifi kabul edildi.

Kanuna göre, ikinci el araç satış sözleşmelerinin, 1 Ağustos 2008 tarihinden itibaren noterlikler yerine trafik tescil şube müdürlüklerince yapılmasına ilişkin düzenlemenin yürürlük tarihi, 1 Ocak 2009'a erteleniyor.

Kanunla, Mecliste 23 Ocak 2008 tarihinde kabul edilen Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunda yapılan değişiklikte yer alan "hata" düzeltiliyor.

Oda ve borsa genel sekreteri olabilmek için bazı suçlardan, "Mahkum olmamak" şeklinde yazılması gerekirken, sehven, "Mahkum olma" şeklinde yazılan ifade değiştirilerek madde yeniden düzenleniyor.

Karayolları Trafik Kanununda yapılan değişiklikle de G sınıfı sürücü belgesi kapsamında iş makinelerinin sürücülerinin ve operatörlerinin eğitimleri ve sınav başarı belgeleri, Milli Eğitim Bakanlığınca veya bakanlıkça yetkilendirilen kurumlarca verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber