Anadolu aslanı AÜ

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 31 Temmuz 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 milyon 136 bin öğrenci sayısıyla dünyanın en büyük ikinci eğitim kurumu olan Anadolu Üniversitesi, yurtdışında 260 üniversitede öğrenci değişim programı uygulayan tek üniversite

21 ülkede bin 930 öğrencisi okuyan üniversiteye binlerce öğrenci de yurtdışından geliyor. Uluslararası İlişkiler Birimi, AB ile işbirliği yapmış. Avrupa'da 260 üniversiteyle 500 anlaşma yapılmış. Köln Üniversitesinde'yle ortak müfredat var. Empire State College, State University of New York College at Cortland gibi üniversitelerle işbirliği yaptı.

KAMPÜSTEN UÇTULAR

ADAYLARIN genellikle Açıköğretim Fakültesi'nden ibaret sandığı üniversite, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi'nden sonra dünyada ilk bine 3. sırada girdi. Örgün öğretimde 23 bin öğrenci okuyor. Dünyada havaalanı olan tek üniversite. 2 bin 540 metrekare pistten THY, Brüksel'e uçuyor. Sivil Havacılık Okulu'ndan mezunların tamamı THY'de işe alınıyor.

MAAŞLI ÖĞRENCİLER

200 milyon YTL yıllık geliriyle dev şirketlerle yarışmaya başlayan Anadolu Üniversitesi, Koç Holding dahil 380 ticari işletmeyle işbirliği yaptı. 17 şirketle ortak kurduğu Anadolu Teknoloji Araştırma Şirketi, mobilyadan, modaya, enerjiden, elektroniğe her alanda sektörün talebine göre proje üretiliyor. 5 bin Eskişehirli çalıştırılıyor. Bin 500 öğrenci hem çalışıp hem okuyor.

ÇİFT DİPLOMA ŞANSI

Üniversite, örgün öğretim veren lisans bölümlerinde ana dal programlarını başarıyla yürüten öğrencilere, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerine de olanak sağlıyor. Eğitimini tamamlayan çift diploma alıyor. İlk iki yarıyılı tamamladıktan sonra kontenjanlar dahilinde bir başka bölüme yatay geçiş yapma hakkı da veriliyor. SON

ÖSS'siz üniversite

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, ?Türkiye'de ilk kez ÖSS'ye girmeden, mezun olunan bölüm hariç, Açıköğretim, İşletme ve İktisat Fakültelerimizde üniversite mezun ve öğrencileri, lisans yada önlisans önemli olmadan koşulsuz okuyabilir. Başvurular başladı' dedi. Türkiye'de kampüsünde tek havalimanı bulunan üniversite olan Anadolu Üniversitesi'nden her hafta Belçika'nın başkenti Brüksel'e ve Almanya Köln'e THY, sefer düzenliyor. Üniversite bu yıl 8 bin 500 öğrenci alacak. Başarılı öğrenciye bin YTL burs var.

Bahçeşehir öğrencileri için Hollywood fırsatı İletişim alanında endüstri merkezi olarak kabul edilen Hollywood, Türk tasarımcı Emrah Yücel ile Bahçeşehirli öğrencilere kapısını açtı

TÜrk üniversiteleri son yıllarda yurtdışındaki üniversiteler ve sanayi devleriyle kurdukları uygulamalı eğitimlerle dikkat çekiyor. Sinemadan televizyona, reklamdan pazarlamaya iletişimin tüm alanlarında bir endüstri merkezi olarak kabul edilen Hollywood, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine kapılarını açtı.

Ünlü Hollywood yapıtları Kill Bill, Fantastik Dörtlü, Frida, Star Wars gibi sinema filmlerinin, Broadway Müzikalleri ve Altın Portakal film afişlerini de hazırlayan Dünyaca ünlü Türk Grafik Tasarımcısı Emrah Yücel ve Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen'in çabasıyla, ?Kampüsüm Hollywood Projesi' bu yıl başlıyor.

Öğrencilerin 2. sınıftayken dünya iletişim endüstrisini yerinde tanıma imkanı verecek olan projenin gençlerin Amerikan rüyasını gerçekleştireceğini vurgulayan Prof. Dr. Haluk Gürgen, ?Bu proje öğrencilere Hollywood'daki reklam ajansları, tasarım atölyeleri, film stüdyolarında staj programları ve workshop çalışmalarına katılım imkanı bulacak. 30 gün süreli yaz ve kış yapılan bir staj programı olacak. Öğrenci not ortalamasına göre seçilecek. Mezunlarımız, dünyaya açılma çalışmalarını hızla sürdüren Türk sineması ve iletişim sektörüne önemli katkılar sağlayacak' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber