İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KEY'de, T.C. Kimlik numarası olmayanlara ödeme yapılmıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ağustos 2008 00:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KEY ödemelerinde en büyük sorunu emekliler yaşıyor. Kamu kurumları tarafından T.C. Kimlik numaraları bulunamadığından dolayı sosyal güvenlik numarası ile bildirilen kişiler, listelerde adları olmasına rağmen, hak etttikleri KEY miktarlarını alamamaktadır.

Daha önce yapılan açıklama şu şekildedir:

"Kurumlar tarafından TC kimlik numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılamayacak. Bireysel ödeme için Ziraat Bankası şubelerine başvuran hak sahiplerinin, TC kimlik numarası ile birlikte nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport ile başvuru yapmaları gerekiyor.
5 yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazine'ye irat kaydedilecek. TC kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almayanlar, sosyal güvenlik numarası ile yapılan sorgulamada TC kimlik numarasının bulunmaması ya da KEY hak sahibi olduğunun ve ödeme miktarının doğru olmadığının ileri sürülmesi halinde, 3 ay içinde öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara (çalışmış oldukları kurumlara) başvuracak.
Bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise sosyal güvenlik kurumlarına müracaat edilmesi gerekiyor."

Bu açıklamaya göre, T.C. Kimlik Numarası ile yapılan sorgulamada ismi listede yer almayan, sosyal güvenlik numarasına göre ismi listede olsa dahi, KEY ödemesini alamayacaktır. Zira, Sicil numarasının doğrulamasını yapma imkanı bulunmamaktadır. Bu nedenle daha önceki açıklamada da yer aldığı üzere, bu durumdaki kişilerin çalışmış oldukları kurumlara başvurması gerekmektedir.

Diğer taraftan, SGK Başkanlığı daha önce yaptığı açıklamada, "kayıtlarda T.C. kimlik numarası olmayan sigortalıların sigorta sicil numaraları, çalıştıkları işyerleri ve KEY işlemlerinin yürütüldüğü kurum üniteleri kayıtlı olduğundan, bu kişilerin T.C. kimlik numaralarının olmaması hak sahibi olmalarına engel teşkil etmemektedir. Dolayısıyla, sigortalılarımızın KEY ödemelerinde herhangi bir hak kaybına uğramaları söz konusu değildir" demişti. Açıklamaya ulaşmak için tıklayınız.

İŞTE YAŞANAN SIKINTILARDAN BAZI ÖRNEKLER

Sosyal Güvenlik numarama göre KEY param olduğu tespit edilmesine rağmen TC kimlik numaramda görünmediği için paramı bankadan alamıyorum ne yapa bilirim


28 Temmuz 2008 tarih ve 26950 (mükerrer) sayılı resmi gazetede yayımlanan KEY hak sahipleri listesinde sosyal güvenlik numaram ve tplam ödenecek nakit tutar belli olmasına rağmen T.C KİMLİK NUMARAM olmadığı için Tokat merkez Ziraat Bankası Şubesi KEY ödememi yapmadı.gerekçe olarak ta sistemin Tc KİMLİK NUMARASINA göre düzenlendiğini belirtti.Bu durumda ne yapmalıyım yardımcı olursanız memnun olurum.


Key Ödemelerinde Yeni Sorun
Bugün key ödemelrimi almak için Denizli Bekilli Zıraat Bankası şubesine gittiğimde Tc kimlik no ile yapıdan sorguda ismim çıkmadı.Oysa resmi gazetede emekli sicil numarama göre ismim ve alacağım miktar belli.Yaptığım itiraz sonucu bana söylenen sorgulamanın sadece tc kimlik no ilke olduğu söylendi.Emekli sicil no ile sorgulama yapılmıyormuş.
Resmi gazetede ismim ve alacağım miktar emekli sicil numarama göre belli ancak tc kimlik numaram listeye yazılmamış. Bu durumda ben key ödememi nasıl alabilirim ?


Key ödemeleri ile ilgili emekliler büyük bir maduriyet yaşamışlardır.Emekli oldukları kurumlar emeklilere ulaşamadıkları gerekçesiyle TC kimlik numaralarını göndermemişlerdir.Bu yüzden pekçok emekli KEY paralarını alamamıştır.Emeklilerin kurumlar sosyal güvenlik numaralarını bildirmişlerdir.Ancak sonradan çıkan TC kimlik numaraları için neden bu kadar ısrarcı olunmuştur?Yoksa zaman mı kazanılmak istenmektedir.Halbuki bütün memurların sosyal güvenlik numarası bulunmaktadır.


Ekte gönderdiğim Resmi Gazete'nin ilgili sayfasında da görüleceği üzere KEY ödemelerinde bazı hak sahiplerinin TC.Kimlik numaraları bulunmadığı için, "muhtemelen kurum göndermemiştir" KEY hesaplarını ödenmemektedir. Ayrıca bu konuda ilgili kurum ya da Banka tarafından da bir açıklama da yapılmamıştır. Bu KEY hesaplarının nasıl ödeneceğinin kurum tarafından açıklanması gerekir. İlginize

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber