İnternetteki KEY tuzaklarına dikkat...

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 01 Ağustos 2008 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

KEY ödemelerini alabilmek için 8.5 milyon çalışan Ziraat Bankası şubelerinin önünde kuyruklar oluştururken bazı fırsatçılar da internet üzerinden halkı dolandırmaya çalışıyor.Dolandırıcılar vatandaşın Konut Edindirme Yardımı (KEY) parasına da göz dikti. Halkı dolandırmaya kalkan sahtekarlar, hazırladıkları büyük harf karakteri ile yazılı HTTP://WWW.KEYODEME LERl.COM/ isimli internet sitesi üzerinden çalışanların kişisel bilgilerine ulaşmaya çalışıyor.

KEY ödemesi alacak vatandaşlara elektronik posta göndererek, ödemelerle ilgili bilgi ve daha erken alma imkanı sunduklarını ileri süren dolandırıcılar, bu işlemi gerçekleştirmek için kendi hazırladıkları bilgisayar programının indirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Dolandırıcıların elektronik postasında şu ifadeler bulunuyor: "KEY ödemeleriyle ilgili açılan sitemizde meydana gelen aşırı yoğunluk sebebiyle meydana gelen kilitlenme dolayısı ile vatandaşlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda hazırlamış olduğumuz program sayesinde KEY ödemeniz ile ilgili bilgilere anında ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu program sayesinde

ACİLİ- YET BAŞVURUSUNDA bulunan vatandaşlarımıza yapılacak olan ödemeler (kısıtlı kontenjan) daha yakın bir tarihe alınacaktır. Programı indirmek için burayı tıklayınız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber