'Otizm bir eksiklik değil, toplumsal zenginliğimizin temelini oluşturan bir farklılıktır'

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Otizm bir eksiklik değil, toplumsal zenginliğimizin temelini oluşturan bir farklılıktır." ifadesini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2026 14:56, Son Güncelleme : 02 Nisan 2026 14:47
'Otizm bir eksiklik değil, toplumsal zenginliğimizin temelini oluşturan bir farklılıktır'

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla, NSosyal hesabından paylaşımda bulundu.

"Otizm bir eksiklik değil, toplumsal zenginliğimizin temelini oluşturan bir farklılıktır" değerlendirmesinde bulunan Duran, her bireyin kendine özgü bir dili, ritmi ve güçlü yönlerinin olduğunu belirtti.

Görevlerinin, bu farklılıkları anlamak ve birlikte güçlenmek olduğunu vurgulayan Duran, şunları kaydetti:

"Bu nedenle 'erken fark et' diyoruz. Toplumsal farkındalık, yalnızca bir günle sınırlı kalmamalı, hayatın her alanında eşit katılımı mümkün kılan kalıcı bir anlayışa dönüşmelidir. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle otizmli kardeşlerimizi ve kıymetli ailelerini muhabbetle selamlıyor, esenlikler diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber