Genelkurmay Başkanlığı Savcılığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan sık sık bilgi istemiş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2008 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturması kapsamında Genelkurmay Başkanlığı Savcılığı'nın sık sık İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bilgi istediği ortaya çıktı. İddianamenin ek belgelerinde, İki kurumun sık sık yazıştığı görüldü.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile ilgili kayıtlarda sık sık ismi telaffuz edilen ve örgüt yapılanmasıyla ilgili bilgiler içerdiği belirtilen "LOBİ" isimli belge, Askeri Savcılığın ilgisini çekmiş. Belgede Ergenekon yapılanmasının Genelkurmay bünyesinde bir yapılanma olduğunu hatırlatan Askeri Savcılık "LOBİ"nin, Genelkurmay Başkanlığı'na ait olup olmadığı ya da gizli nitelikte belge olup olmadığının bildirilmesini istiyor. Belgenin üzerinde ise "Çok Gizli Aralık 1999/İSTANBUL" yazısının olduğu belirtildi.

Askeri Savcılığın 31 Temmuz 2007 tarihli yazısında, Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla ilgili olarak İstanbul Cumhariyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturmasının Türk Silahlı Kuvvetlerini ve Askeri yargıyı ilgilendirebileceği, Genelkurmay Başkanlığı'na ait bazı gizlilik dereceli bilgi ve belgelerin soruşturma kapsamında sanıklardan elde edildiği anlatıldı. Bu nedenle Askeri Savcılık ile İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın bir telefon görüşmesi yapmasının uygun olacağı belirtilen yazıda, konuyla ilgili bir Deniz Hakim Kıdemli Üsteğmen'in iki gün boyunca İstanbul garnizonunda görevlendirildiği bildirildi.

Sanık İsmail Yıldız'ın yakalanması esnasında ele geçirilen CD'nin, Genelkurmay Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bilgiler içerip içermediği soruldu. Bu bilgilerin Devletin güvenliğine ilişkin bilgiler ve belgeler olup olmadığının, TCK'nun 7'nci bölümünde Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk fiilleri kapsamındaki bilgi ve belgeleri içerip içermediği, İsmail Yıldız'ın, Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde herhangi bir görevenin olup olmadığı da İstanbul Cumhuriyet Savcılğı'na sorulan sorular arasında yer aldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ise bilgi istemek yerine İstanbul Cumhuriyet Savcılğı'nın sorduğu sorulara cevap verdi. İstanbul Göztepe'de Muzaffer Tekin'e ait evde yapılan aramada ele geçirilen 16 CD'den birinin içerisinde önemli bilgilere ulaşıldığı ifade edildi. Bilgilendirme yazısında MGK ve YAŞ toplantıları öncesi yapılan hazırlıklar ile çeşitli konuşma metinlerini ihtiva eden gizli belgeler bulunduğu kaydedildi.

Yapılan yazışmalarda "GİZLİ" ve "Kişiye Özel" damgalarının bulunması, yapılan bilgilendirmelerin ne kadar önemli ve gizli olduğunu gösteriyor. Askeri Savcılık, Ergenekon yapılanmasının Genelkurmay'ın bünyesinde yeraldığı şeklindeki iddiaların gerçek olup olmadığını sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber