Memura erken maaşın tel emri gönderildi

Haber Giriş : 03 Kasım 2004 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, memur maaşlarının 8 Kasım'da bayram öncesi ödenmesine ilişkin tel emrini, ilgili bütün birimlere gönderdi.

Tem emrinde, aylıklarını personel kanunlarına göre almakta olanlara (sözleşmeli personel dahil) 15 Kasım 2004 tarihinde ödenmesi gereken tüm hakedişlerin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Ek 24'üncü maddesine göre, 8 Kasım 2004 tarihinde 'avans' olarak ödeneceği belirtildi.

Kamu kuruluşlarında çalışan diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacağı kaydedilen tel emrinde, avansın hesabında ele geçen net tutarların esas alınacağı, aylıkları banka hesaplarına aktarılan personelin avans tutarlarının ilgili bankalarca zamanında ödenmesinin de sağlanacağı vurgulandı.

Verilen avansların, personel avansları hesabına borç kaydedilerek muhasebeleştirileceği ifade edilen tel emrinde, ödenen avans tutarlarının ilgililerin ait olduğu aylık veya ücretlerine mahsup edileceği ve gerekli kanuni kesintilerin bu aylık veya ücretlerinden yapılacağı da hükme bağlandı.

''Tahakkuk dairelerinin ilgili birimleri ile saymanlıklardaki personel yukarıda belirtilen işlemlerin aksamadan yürütülmesini temin etmekle görevli ve sorumludurlar'' denilen tel emrinde, ilgili birimlerin, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için gerekli önlemleri almaları da istendi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber