Meteoroloji'den karamsar bir tahmin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2008 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi, öğle saatlerinden itibaren nispeten hızını azaltan rüzgarın, saat 17.00'den sonra tekrar 30-40 kilometre hıza ulaşmasının beklendiğini bildirdi.

Bölgesel Tahmin Merkezi'nden aldığı bilgiye göre, öğle saatlerinden itibaren hızını azaltan rüzgar, halen yangın bölgesinde saatte 10 kilometre civarında bir hızla esiyor. Meteoroloji yetkilileri, nem oranının yüzde 10-20 civarında seyrettiği yangın bölgesinde hava sıcaklığının 38-40 derece civarında ölçüldüğünü bildirdiler.

Yetkililer, rüzgarın yarın öğle saatlerinde yeniden bir süreliğine azalarak, yön değiştireceğini, ancak yarın akşam saatlerinde yeniden kuzeyden ve 30-40 kilometre hıza ulaşacağının tahmin edildiğini ifade ettiler. Yangın bölgesinde hava sıcaklığı yarın 39-40 derece civarında olacak. Nem oranı yarın da yüzde 10-20 arasında olacak.

-YANGIN BÖLGESİNE YARDIM-

Bu arada, Serik Belediyesi, yangın bölgesinde mağdur olan vatandaşlar ve müdahalede görev alan görevliler için su ve gıda maddeleri göndermeye başladı. İlçe caddelerinde dolaşan kamyonete, marketlerden alışveriş yapan vatandaşlar da su, ayran ve yiyecek maddelerini koyarak, yangın bölgesine gönderiyorlar.

Yöredeki turistik tesisler de, yangın bölgesinde çalışanlar için gıda ve içecek malzemesi göndermeye başladı.

-SARAYERİ MAHALLESİ BOŞALTILIYOR-

Bu arada, Sağırini köyü civarında rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlerin, evleri yalayarak, Çardak köyüne doğru ilerlediği bildirildi.

Bölgedeki AA ekibi, rüzgarın önüne kattığı alevlerin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini, jandarmanın Çardak köyüne bağlı Sarayeri mahallesi sakinlerine evlerini boşaltmaları uyarısı yaptığını belirttiler.

Bu arada bazı vatandaşların evlerin çatı ve duvarlarını sulayarak, alevlerden korumaya çabaladıkları, bazılarının da her an bölgeyi terk etmek üzere eşyalarını araçlara yükleyerek, bekledikleri gözlemlendi.

-''YÜREĞİMİZ YANIYOR''-

Diğer taraftan, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şubesi ile bazı siyasi partiler ve dernekler ortak yazılı açıklama yaparak,

Antalya'da son dört yılda önemli orman yangınları çıktığı hatırlatılarak, Manavgat-Serik yangınının bunların en büyüğü olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, 900'ü aşkın bitki çeşidinin bulunduğu Köprüçay Milli Parkı'nın da dahil olduğu bölgedeki yangının ''yürek yaktığı'' ifade edildi.

Açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığı da orman yangınları konusunda gereken önlemleri almadığı ve yeterince söndürme uçağı satın almadığı için eleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber