Yanlış maddeden Telekomünikasyon Kurulu üyelerine 'görev tamam, maaş devam' çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Ağustos 2008 09:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Meclis'in tatile girdiği perşembe gecesi son anda geçirilen Elektronik Haberleşme Yasası ile adı "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu" olarak değiştirilen Telekomünikasyon Kurulu üyelerine "maaş ayrıcalığı" getirdiği ortaya çıktı.

Yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilmemesi ya da AKP'nin ekimde Meclis açılınca bunu düzeltmemesi halinde kurum üyeleri, görev süreleri sona erdikten sonra da yaş haddinden emekli olacakları 65 yaşına kadar başkan için 6 bin 500, üyeler için de 4 bin 500 YTL civarında maaş almaya devam edecek.

Erdoğan çektirince

Maaş ayrıcalığı, tasarı metninde yer alan konuyla ilgili yanlışlığı düzeltmek için verilen önergenin, Meclis İçtüzüğü'ne aykırı bir biçimde hazırlandığı anlaşılınca son anda geri çekilmesinden kaynaklandı. İçtüzükteki, "Önergeler 500 sözcükten fazla olamaz" kuralına aykırı olduğu saptanınca muhalefetin de tepkisini çeken AKP'lilerin önergesi, Başbakan Tayyip Erdoğan, "Olmaz böyle şey, İçtüzüğe aykırı önerge mi olur" sözleri üzerine son anda geri çekildi. Maaşlarla ilgili yanlışlığı düzeltmesinin yanı sıra, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun adını da "Elektronik Haberleşme Kurumu" olarak değiştiren önergenin geri çekilmesiyle de maaş ayrıcalığı tasarıda aynen kaldı ve yasalaştı.

Unakıtan itiraz etti

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Hükümet, böylece bir garabetin yolunu açmış oluyor. Eğer Cumhurbaşkanı, yasayı iade etmezse ömür boyu aynı maaşı alacaklar. Kamuda personel reformundan söz eden hükümet, bu sayede devlet memurları arasındaki hiyerarşiyi allak bullak etti. Bu duruma Maliye Bakanı bile itiraz etti, ama önerge geri çekildiği için gerekli değişiklik yapılamadı. Başbakan da bu yanlışlığa el kaldırarak onay verdi" dedi.

Meclis açılınca madde düzeltilir

TELEKOMÜNİKASYON Kurulu üyelerine maaş ayrıcalığı getiren maddeyi bir AKP yöneticisi Hürriyet'e, "Bu yanlışlığı düzeltmek istemiştik, ama önergenin İçtüzüğe aykırı bir biçimde çok uzun olması nedeniyle geri çekmek zorunda kaldık. Maaş konusundaki yanlışlık yasada kaldı" sözleriyle doğruladı. AKP yöneticisi, "Peki bu yanlışlık nasıl düzeltilecek" sorusu üzerine "Cumhurbaşkanı o maddeyi veto edebilir ya da Başbakan bizi çağırıp, 'bunu düzeltin' der, biz de ekimde Meclis açılınca bir maddelik bir düzenlemeyle bunu hallederiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber