MEB, 'Eğitim Akademisi' kuruyor

Haber Giriş : 03 Kasım 2004 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı 'Eğitim Akadamesi'ni hayata geçirme kararı aldı.

Adalet Bakanlığı'ndan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın da bir akademisi oluyor. Çelik, akademi fikrini basında sıkça tartışılan LGS ve üniversite sınavlarında sıfır çekilmesi olayları sonrasında eğitimin kaliteleştirilmesi amacıyla tekrar gündeme aldığı öğrenildi.

Ankara'nın Hasanoğlan Beldesi'nde yapımı yıllardır süren ve bakanlığın atıl yatırımları arasında gözüken içerisinde anfileri ve sosyal donatıları bulunan yaklaşık 1 katrilyonluk harcamanın yapıldığı ileri sürülen binanın, Milli Eğitim Akadamisi binası olacağı öğrenildi. Çelik, Adalet Bakanlığı'na ait Adalet Akademisi benzerinde kurulması talimatını verdiği Eğitim Akademisi Başkan Vekilliğine Yükseköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir'i getirdi. Alanında uzman olan Özdemir, eğitim akademisinin kuruluşuyla ilgili yasal ve mevzuat çalışmalarına başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Yasası çerçevesinde idari, mali ve akademik yönden özerk bir yapıda kurulması palanlanan 'Eğitim Akademisine', MEB'e bağlı olarak çalışan Eğitim Araştırma Geliştirme Dairesi Başkanlığı ile Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı da bağlanacak. Profosör Özdemir, konuya ilişkin olarak İHA'ya akademinin kuruluş amacına yönelik şun bilgileri verdi:

"Amaç milli eğitim personelinin hizmetiçi eğitiminden tutunda, yönetici ve deneticelerin eğitimi, eğitime yönelik stratjik planlamalar ve araştırma geliştirme faaliyetlerinin hepsi akademi bünyesinde alanında uzman eğitimciler ve hocalar tarafından yürütülecek".

Öte yandan, edinilen bilgilere göre eğitim akademisi direk Milli Eğitim Bakanı'na bağlı olacak.

Eğitim Akademisi fikri ilkkez 1991 yılında döneminde Milli Eğitim Bakanı Avni Akyol tarafından gündeme getirildi. Gerekli tüm hazırlıklar, mevzuat çalışmaları yapıldı ancak çeşitli siyasi sebeplerle hayata geçirilemeden tarihin tozlu sayfalarına terkedildi. İkinci Akademi hareketi fikri, 58.Hükümetin Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu döneminde gelişti ancak bu dönemde de YÖK tartışmalarından yıpranan Mumcu'nun bakanlıktan görev değişimi yoluyla alınması akademi fikrinin unutulmasına yolaçtı.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber