8 bin adet Bilgi Teknoloji Sınıfları kurulucak

Haber Giriş : 03 Kasım 2004 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik, bilgi toplumu olabilmenin yolunun Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitim ayağından geçtiğini belirterek, bu yönde çok ciddi adımlar attıklarını, bu yıl sonuna kadar okullara 8 bin adet Bilgi Teknoloji Sınıfları (BTS) kurulucağını açıkladı. Çelik, ancak BTS sınıflarının kurulmasının Dünya Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası'ndan gelecek kredilere bağlı olduğunu belirtti. Bütün okullara internet alt yapısının ulaşması için büyük çaba izerisinde oldukları bilgisini veren Çelik, bu çalışmaların 2005 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı için hazırlanan eğitim portalının 2004 yılı sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi. Çelik, bu projenin tamamlanmasıyla ilgili olarak "Bütün öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz MEB'in hazırladığı bu portaldan yararlanarak, eğitime çok ciddi bir destek sağlamış olacaklardır" dedi. Bu çerçevede yazılım ihalelerinin tamamlandığını kaydeden Çelik, bu çalışmaların çok önemli olması nedeniyle titizlik içerisinde TTK tarafından yazılımların incelendiğini, tamamlandıktan sonra kendisinin onayına sunulacağını ancak kendisinin onay vermeden yazılımların bağımsız bir kuruluşa daha incelettireceğini vurguladı.

Çelik, bilişim sektörüyle paralel olarak bakanlığının bu yönde yaptığı çalışmalardan bir tanesinin de e-devlet uygulamaları olduğunu söyledi. Çelik, öğretmen atamaları başvurularının internet ortamında alındığını söyleyerek, bu uygulamanın büyük çapta vatandaş memnuniyetine yol açtığını ifade etti.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber