Üniversitede şiddet davasında 2 kişi serbest

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 04 Ağustos 2008 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Öğrenci Yurdu ve Yerleşkesi'nde 4 ve 6 Nisan'da yaşanan olaylarla ilgili davanın ikinci duruşması bugün yapıldı. Dava 2 Eylül'e ertelendi. Mahkeme 7 tutuklu sanıktan 2'sini serbest bıraktı.

Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Öğrenci Yurdu'nda 4 Nisan'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında, 6 Nisan'da yerleşkede öğrenci grupları ve öğrenci olmayan kişilerin karıştığı olaylarla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nca açılan davanın ikinci duruşması, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapıldı.

Mahkeme 7 tutuklu sanıktan 2'sini serbest bıraktı. Ömer Ulusoy dahil 5 kişinin tutukluluk hali sürüyor. Duruşma 2 Eylül tarihine ertelendi.

İki ayrı cezaevi aracılığıyla Antalya Adliyesi'ne getirilen sanıklar, adliye binasına mahkum girişinden alındı.

Araçlar, mahkumların gireceği kapıya tamamen yanaştı. Olaylara karışan ve öğrenci gruplarına ateş ederken görüntülenen Ömer Ulusoy'un araçtan inişi sırasında bir jandarma görevlisi, araç ile bina arasında sırtı basın mensuplarına dönük durarak Ulusoy'un görüntülenmesini engelledi.

Ömer Ulusoy'un sakalsız ve takım elbiseli olarak geldiği duruşmaya 7'si tutuklu 23 sanık katıldı. Duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ve gazeteciler alındı. Sanık yakınlarının mahkeme salonuna girmesine izin verilmedi.

Fikri Durmaz başkanlığındaki mahkemede, birinci duruşmaya gelmeyen sanıkların ifadeleri alınmaya başlandı.

Yerleşkedeki olaylarda tabancayla 9 el ateş ettiği tespit edilen Ömer Ulusoy, 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle "öldürmeye teşebbüs", 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle "suç işlemeye tahrik", 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle "silahlı tehdit" suçlamaları olmak üzere 3 ayrı suçlamayla ilgili toplam 13 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talebiyle, olaylara karıştığı iddia edilen öğrenciler ve üniversite dışından zanlılar da "kamu malına zarar verme" ve "suça tahrik" suçlarından yargılanıyor.

Olayların gelişimi

Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Nisan'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında bıçaklı-sopalı kavga çıkmış; bu sırada silahlar da patlamıştı. 7 kişinin yaralandığı olayların ardından, bazı öğrenciler hastaneye kaldırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber