İlker Başbuğ, 45 kişilik sınıfta diploması pekiyi olan tek öğrenciymiş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2008 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı'nı 30 Ağustos'ta Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan devralacak olan Orgeneral İlker Başbuğ, 45 kişilik sınıfta diploması pekiyi olan tek öğrenciymiş.

29 Nisan 1943'te Afyonkarahisar merkez Sinanpaşa mahallesinde dünyaya gelen Orgeneral İlker Bağbuğ, ilk 3 yılı Cumhuriyet İlkokulu'nda okudu. Bağbuğ Cumhuriyet İlkokulu'nda 254 okul numarası ile okudu. Ailesi ikamet değiştirince, İlker Başbuğ geri kalan eğitimine 27 Ağustos İlkokulu'nda devam etti. Buradaki okul numarası 172 olan Bağbuğ'un mezun olduğu sınıfta 45 öğrenci bulunduğu ve mezun olan öğrenciler arasında diploması pekiyi olan tek öğrenci olduğu ortaya çıktı. Başbuğ, 4. ve 5. sınıfı okuduğu 27 Ağustos İlkokulu'nda, iki yıl boyunca okulun kantinini çalıştırmış.

İlker Başbuğ, ortaokul eğitimi için 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yanı sıra eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın da okuduğu Afyon Lisesi'ne gitmeye başladı. Bağbuğ, Afyon Lisesi'nde birinci dönemi okuduktan sonra ailesi İstanbul'a taşındığı için Afyon'dan ayrılır.

İlkokulu 27 Ağustos İlkokulu'nda bitiren Başbuğ'a, 23 Temmuz 2006 tarihinde Afyonkarahisar'ı ziyaretinde okulun sınıf öğretmenlerinden Ünal Yılmaz tarafından okul diploması ve sınıf arkadaşlarının fotoğrafını takdim etmişti. Başbuğ ayrıca 27 Ağustos İlköğretim Okulu Mezunları ve Mensupları Derneği'nin onur üyesi.

Başbuğ'un babası Süleyman Başbuğ'un mezarı Afyonkarahisar Belediye Asri Mezarlığı'nda bunuyor. Başbuğ Afyonkarahisar'dan her geçişinde babasının mezarını ziyaret ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber