UAK'da Akaydın dönemi kapandı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 10:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İkinci dönem AÜ rektörlüğü için aday olan Prof. Mustafa Akaydın'ın Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı sona erdi. Akaydın'ın koltuğuna Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan oturdu

YAKUP BULUT ANKARA

İkinci dönem Akdeniz Üniversitesi rektörlüğü için aday olan ve ismi Cumhurbaşkanlığı'na birinci sırada gönderilen Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Başkanlığı 31 Temmuz'da sona erdi. Akaydın'ın koltuğuna Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan oturdu. Rektörler görev yaptıkları üniversitelerinin kuruluş tarihine göre sırasıyla bir yıllığına ÜAK başkanlığı yapıyor. Buna göre 31 Temmuz 2009'a kadar ÜAK Başkanlığını YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan yürütecek.

ERGENEKON'LA DİYALOG

Cumhurbaşkanı tarafından diğer YÖK'ün belirlediği diğer 2 adaydan birinin tercih edilmesi durumunda rektörlüğü de sona erecek olan Akaydın'ın başkanlık yaptığı son bir yılda ÜAK başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğine karşı çıkan çok sert bildiriler yayınladı. Ancak Ergenekon iddianamesi ile Akaydın'ın bu bildirilerin hazırlığı aşamasında Ergenkon sanıkları ile konuştuğu ortaya çıkmıştı. İddianamede Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın Ergenekon sanıklarıyla görüşmeler yaptığı ve bu görüşmelerde bir takım önemli konuda kararlara vardığına dair görüşme dökümlerine yer verildi.

PERİNÇEK'LE GÖRÜŞME

Telefon görüşmelerinde Doğu Perinçek'in ?Ben bugün Mustafa Akaydın'la konuştum. Rektörler Kurulu'nun biliyorsun başkanı çok iyi tutumu. Tekrar aradı ve okudu? dediği görüldü. Perinçek 'in telefon görüşmesinde ?Metinle uğraşmasınlar metin güzel bir metin onu değiştirmesinler ister rektörler kurulunun rektörlerin ortak bildirisi olabilir yani yasa değişikliği meselesine hukuk planında değil orda ilan ederler yani. Başsavcıya da en müthiş bir destek olur tabii. Doğrudan Başsavcıyı destekliyoruz demek yanlış ama bu böyle bomba gibi olur? dediği görüldü.

Alemdaroğlu 'Taktik ağabey'

3 Şubat 2008'de Kemal Alemdaroğlu ile Mustafa Akaydın arasındaki telefon görüşmesinde Akaydın'ın ?Haberini aldım da yanımda şimdi Fatih de var Hilmioğlu? dediği, Alemdaroğlu'nun ise ?İyiyim sağol sizin bu başarılarınızı görünce bende çok ee mutlu oluyorum? demesi üzerine Mustafa Akaydın'ın 'Eee siz bizim taktik ağabeylerimizsiniz (gülerek) yani? dediği tespit edildi. Aynı görüşmede Akaydın'ın ?He yani bu işe başkoymuş kişileriz. Ben bu işin bir yerden döneceğine bu şekilde gitmeyeceğine inanıyorum? demesi üzerine Alemdaroğlu'nun ?Yani onun için sizin yaptıklarınızla bu iş dönerse döner? sözlerine Akaydın'ın ?Bizimkilerde son çabalar ya dönecek ya dönecek başka yolu yok yani? şeklinde görüş bildirmesi Alemdaroğlu'nun ise ?Tabii ...o YÖK başkanı denilen hayvana da çok iyi yaptın? dediği ortaya çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber