Emniyet Genel Müdürlüğü: Posta paramız var

Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Emniyet Genel Müdürlüğü, Sayıştay'ın raporunda yer alan, posta parasının yetersiz kalması nedeniyle trafik para cezalarının ilgililere tebliğ edilemediği ve bundan dolayı cezaların tahsil edilememesi sorunun çözüldüğünü bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Sayıştay'ın raporunda yer alan, posta parasının yetersiz kalması nedeniyle trafik para cezalarının ilgililere tebliğ edilemediği ve bundan dolayı cezaların tahsil edilememesi sorunun çözüldüğünü bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, ?Emniyet'in parası bitti, trafik cezaları elde kaldı? başlıklı haberlerde de yer alan trafik idari para cezalarının posta yoluyla tebliği için ödeneğin yetersiz kalması sorununun 2006 yılında Maliye Bakanlığı'ndan alınan ek ödenekle sorunun çözüldüğü belirtildi.

2007 yılında haberlere konu edilen bir sorun yaşanmadığının kaydedildiği açıklamada, 6 Haziran 2008 tarihinde Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle trafik cezalarından elde edilen gelirin yüzde 25'inin posta ücretlerinin karşılanabilmesi için ayrıldığı bilgisi verildi. Açıklamada, para cezalarının tebliğiyle ilgili hiçbir sorunun yaşanmadığı da ifade edildi.

Sayıştay'ın "Trafik Kazalarını Önleme Faaliyetleri" başlıklı raporunda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ödenek yetersizliğinden kaynaklı trafik para cezalarını ilgililere tebliğ edemediği ve bundan dolayı da cezaların önemli bir bölümünün tahsil edilemediği tespiti yapılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber