KESK de KEY ödemelerini yargıya götürecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarına ilişkin tüm süreci bir bütün olarak ele alacaklarını ve yaşanan sorunları yargıya götüreceklerini bildirdi.

KESK üyeleri, KEY hesaplarının tasfiyesinde yaşanan sorunları protesto için Yüksel Caddesi'nde toplandılar. Üyeler, "KEY Hakkımız Gasp Edilemez", "KEY'de Soyguna Hayır" şeklinde slogan attılar.

Evren, burada yaptığı açıklamada, son dört yılın en yüksek enflasyon oranına ulaşıldığını, 2008 yılı ikinci yarısı için kamu emekçilerine verilen yüzde 3,9'luk enflasyon farkının aradan 1 ay geçmeden eridiğini söyledi.

Son 4 yılda konut elektriğine yüzde 45, otogaza yüzde 68, 12 kilogramlık tüpe yüzde 100, doğalgaza yüzde 23, 6 nolu fuel oile yüzde 177 zam yapıldığını hatırlatan Evren, buna karşın hükümetin memur maaşlarına yüzde 2-3 oranında artışlar yaptığını savundu.

Evren, sadece memur maaşlarının değil, can güvenliklerinin de tehlikede olduğunu, sosyal devletin tasfiyesinin sonuçlarının yavaş yavaş ortaya çıktığını ileri sürerek, "Son günlerde yaşanan bebek ölümleri ve orman yangınlarını söndürecek yeterli sayıda helikopter bulunmaması bunun en bariz örnekleridir" dedi.

"Uzun süre verdikleri mücadele ile KEY hesaplarının tasfiye edilmesini sağladıklarını" ifade eden Evren, şunları kaydetti:

"Maaşlarımıza göz koydukları yetmezmiş gibi, alacaklarımızı da kuşa çevirdikten sonra ödüyorlar. KEY bunun en son örneğidir. Ödemeler başladığından bu yana her gün skandal düzeyde uygulamalara tanık olduk. Birçok emekçi ya listelerde ismini bulamadı ya da komik denilebilecek meblağlarda para aldı. Aile reisine ödeme yapılması hükmü nedeniyle binlerce kadın emekçi mağdur edildi. Bu durum AKP'nin kadına yaklaşımının bir kez daha gözler önüne sermiştir."

Evren, 1987-1995 yılları arasında çalışan bir kamu emekçisinin yaklaşık 3 bin YTL alması gerekirken, düzenleme ile bu miktarın yarısının bile verilmediğini ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber