Emek Platformu, eylem planını hazırladı

Haber Giriş : 04 Kasım 2004 05:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Emek Platformu dün yapılan Başkanlar Kurulu Sonuç Bilgirgesi'ni açıkladı. SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na bağlanması ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılması gündemleriyle toplanan Başkanlar Kurulu, her iki projenin durdurulması için eylem yapma kararı aldı.

Türk-İş Genel Merkezi'nde BASK Dönem Başkanlığı'nda toplanan Emek Platformu Başkanlar Kurulu'nun Acil Eylem Planı şöyle:

- 9 Kasım 2004 Salı: Emek Platformu'nu oluşturan örgüt yöneticileri Ankara'ya gelecek ve Güvenpark'ta eylem yapılarak Koordinasyon Merkezi kurulacak.

- 11 Kasım 2004 Perşembe: Türkiye'de SSK hastanelerinin bulunduğu tüm illerde hastanelere sahip çıkma ziyareti yapılacak.

- 18 Kasım 2004 Perşembe: Emek Platformu üyelerinin başkan ve yöneticileri Başbakanlığa siyah çelenk bırakılacak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yürünecek, TMM Gurup Başkan Vekilleri ziyaret edilecek.

- 20 Kasım 2004 Cumartesi: Emek Platformu üyelerinin katılımı ile Ankara'da büyük bir miting düzenlenecek.

Emek Platformu Başkanlar Kurulu, yapılacak eylemler sürecinde söz konusu kanun tasarılarının TBMM Komisyonlarında görüşülmeye başlanması halinde Türkiye genelinde bir saat süreyle 'İş Bırakma Eylemi' yapılmasına, görüşmelere devam edilmesi halinde ise ülke genelinde 'Üretimden Gelen Gücün' kullanılmasına ve tasarılar geri çekilene kadar eylemlerin devam ettirilmesine karar verdi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber