Belediyeden İstanbullulara ücretsiz spor imkanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait 14 tesisinde ücretsiz spor imkanı veren proje tanıtıldı.

"Herkese Ücretsiz Spor" projesinin Okmeydanı'ndaki Cemal Kamacı Spor Kompleksinde düzenlenen tanıtım toplantısına belediyenin tesislerinde spor yapan ilk ve ortaöğretim öğrencileri de katıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı, öğrencilerin sporla olan ilişkilerini geliştirmelerini, spor yapma kültürünü ailelerine, gelecekte de çocuklarına aktarmalarını istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şehir hayatının insanların çok fazla hareket etmesine imkan tanımadığını, bu nedenle obezite, bel fıtığı gibi "şehir hastalıkları" olarak nitelendirilen birtakım hastalıkların oluştuğunu söyledi.

Topbaş, İstanbul'da Türkiye nüfusunun yüzde 20'sini oluşturan 12,5 milyon insanın yaşadığını anımsatarak, insanların ihtiyaç duydukları kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelere de katılacakları çalışmaları uygulamaya koyduklarını anlattı.

Topbaş, belediyeye ait spor komplekslerinin 14'ünde 365 gün 08.00-18.00 saatleri arasında vatandaşların ücretsiz spor yapabileceğini, bunun için vatandaşların en yakın spor tesisine kayıt yaptırmalarının yeterli olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber