Eğitim Sen: AKP'ye yakın isimler rektör olarak atandı

Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, dün atamasını yaptığı 21 rektörün anti-demokratik yollarla seçildiğini söyledi. Bozgeyik, ?Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün 21 üniversitenin rektörlerini belirlemiş ve YÖK tarafından kendisine iletilen ve tamamen anti-demokratik yollarla hazırlanan rektör adayları listesi içerisinden yine AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve listenin ilk sırasında yer almayan kimi isimleri rektör olarak atamıştır? dedi. Bozgeyik, Yeni dönemin, üniversitelerde gerici ve piyasacı saldırıların daha artacağı bir dönem olacağını savundu.

Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, yaptığı yazılı açıklamada, 21 üniversitenin rektör adaylarının YÖK tarafından belirlenerek Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulduğunu hatırlattı. YÖK'ün bazı üniversitelerde en çok oy alan adayları liste dışı bıraktığına işaret eden Bozgeyik, ?YÖK'ün son derece anti demokratik bir yöntemle rektör adaylarını belirlemesinin ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün 21 üniversitenin rektörlerini belirlemiş ve YÖK tarafından kendisine iletilen ve tamamen anti-demokratik yollarla hazırlanan rektör adayları listesi içerisinden yine AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve listenin ilk sırasında yer almayan kimi isimleri rektör olarak atamıştır? açıklamasında bulundu.

-?ÜNİVERSİTELERDE GERİCİ SALDIRILAR ARTACAK?-

Bozgeyik, ?türbana özgürlük? bildirisine imza atan 3 öğretim üyesinin rektör olarak atandığına dikkat çekerek, üniversitelerde türbana geçit vermeyeceğini bildiren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın ise YÖK'ün listesinde de birinci sırada yer almasına rağmen rektör olarak atanmadığına işaret etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün ?herkesin cumhurbaşkanı? olacağını belirttiğine değinen Bozgeyik, rektör atamalarında en önemli kriterin ise AKP'ye bağlılık olduğunu ifade etti. Bozgeyik, AKP'nin daha önceki rektör atamalarına karşı çıkışının üniversitelerde yandaş yapıların tesis edilmesi olduğunu söyleyen Bozgeyik, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Esasen, yeni atanan rektörlerin, üniversitelerin daha fazla ticarileştirilmesi ve üniversitenin piyasanın hizmetine sokulması konusunda, Cumhuriyeti ve onun üniversitelerini koruyup kolladığını belirtirken o Cumhuriyet'in öğrencilerini piyasa karşısında ezdirmekte engel görmemiş eski rektörlerin uygulamalarını aratmayacakları ve devraldıkları piyasacı bayrağı daha da ileri götürmek isteyecekleri bilinmektedir. Piyasacılık konusunda belirgin bir anlayış farkı yaşanmayacak olsa da, üniversitelerin giderek cemaatlerin ve gericiliğin hizmetinde birer siyasi iktidar aygıtına dönüşmesi noktasında yeni dönemde belirgin saldırıların olacağı da ortadadır. Yeni dönem, üniversitelerde gerici ve piyasacı saldırıların daha artacağı bir dönem olacaktır. Mücadele dolu günler bizi beklemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber