İTÜ'deki istifaların arkasından 'aile saadeti' çıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İTÜ' yapılan rektörlük seçimlerinde birinci çıkan Rektör Prof. Dr. Faruk Karadoğan'ın yerine Prof. Dr. Muhammed Şahin'in rektör olarak atanması üzerine 2'si profesör 12 öğretim görevlisi İTÜ'deki görevinden istifa etti

İstanbul Teknik Üniversitesi'ne 4 yıldır hizmet verdiğini söyleyen İTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Faruk Karadoğan, bu süre içinde okulun eksiklerini ve uluslar arası saygınlığını korumak için çalıştığını ifade etti. Üniversitesi içinde yapılan oylamada 362 oyla birinci çıktığını belirten Karadoğan, "Biz demokrasiyi özümsemiş bir kurumuz. 235 yıldır da kendi kendimizi yöneten bir kurumuz. Benden sonra oy alan arkadaşımızı 209 oy almış, ondan sonraki arkadaşımız ise 141 oy almıştır. Bu ikisini toplarsanız bile benim aldığım oy kadar etmiyor. Öğretim üyelerimizin bu kararlarını yok sayılması üniversitemizi çok rahatsız etmiştir." şeklinde konuştu.

Öteyandan Rektör yardımcıları Prof. Dr. Erkin Nasuf, Prof. Dr. Fuat Anday ve Prof. Dr. Haluk Karadoğan, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ümit Şenesen, Prof. Dr. Özgür Turhan, Prof. Dr. Remzi Akkök, Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir, Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Doç. Dr. Rahmi Nurhan Çelik, Prof. Dr. Melek Tüter, Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sumru Pala ise istifa ettiklerini sözlü olarak açıkladı.

Bu arada İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki istifa gösterisinin arkasındaki gerçek perdesi öğleden sonra aralandı.

İstifalarla ilgili açıklama yapan Eski Rektör "böyle bir devir teslimin İTÜ'de ilk defa yaşandığını söyleyerek" imalı yorumda bulundu. Eski Rektörün ardından istifa ettiğini söyleyenler arasında Prof. Dr. Haluk Karadoğan'ın ismi dikkat çekiyor.. Prof. Karadoğan'ın, eski Rektörün öz kardeşi aynı zamanda da Rektör Yardımcısı olduğu ortaya çıktı. Eski rektör Karadoğan, yeni rektör atamasıyla ilgili imalı yorumlar yaparken konuyu değerlendiren eğitim çevreleri, "Prof. Dr. Faruk Karadoğan'ın, kendi öz kardeşini rektör yardımcısı yaptığı günleri hatırlıyoruz. Aile boyu saadet zinciri olmuştu. " yorumunda bulunuyor.

O dönemde Ağabey Karadoğan, "abi-kardeş yönetiminin" normal olduğunu, J.F.Kennedy'nin de, kardeşini Adalet Bakanı olarak atadığını, kardeşinin bu görevde olmasının kendisi için güven verici bir durum oluşturduğunu söylemişti.

Öte yandan bugün istifa ettiğini söyleyen Rektör yardımcısı Prof. Dr.Haluk Karadoğan rektörlük seçimine girmiş ve 1 oy almıştı.

Bu arada yine bugün istifa ettiğini söyleyen isimlerden Prof.Dr. Erkin Nasuf ile Prof. Dr. Remzi Akkök de rektör seçimlerine girmiş ve 1 oy almışlardı.

İstifa ettiğini söyleyen bir diğer isim de Prof. Dr. Fuat Anday da üniversitede Rektör Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber