TSK firar ve intiharı ?aile' ile önleyecek

Haber Giriş : 04 Kasım 2004 06:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı kışlalarda yaşanan intihara teşebbüs, firar ve eğitim zayiatı gibi olayların önüne geçmek amacıyla aileleri de içine alan bir projeyi hayata geçirdi.

Asker ocağına uyum sorunu yaşayan Mehmetçik için komutanlar ve aileleri el ele verecek. Bu amaçla tümen ve tugay komutanlıkları bünyesinde, ?aile iletişim merkezleri? kurulmaya başlandı. Genelkurmay, ailelere gönderdiği mektupta, Mehmetçik'in sorunlarının çözümü için köprü vazifesi yapmayı amaçladıklarını belirtirken, şu sorulara yanıt aradı: ?Evladınızın kötü bir alışkanlığı var mı? Sivil yaşamında arkadaşları ve iş çevresi ile ilişkilerinde sorunları oldu mu? Size göre evladınızın ruhsal yapısı nasıldır??

Genelkurmay Başkanlığı'nın emriyle kuvvet komutanlıkları ile Jandarma birliklerinde vatani görevini yapan er ve erbaşların sorunlarını daha kolay anlatabilmeleri amacıyla, ?Alo Mehmetçik? hattı hizmete konuldu. Vatani görevini yapan Mehmetçikler, 24 saat hizmet verecek ücretsiz telefon hattıyla sorunlarını aktarabilecek. Asker ocağına uyum sağlamakta güçlük çeken ve bu yüzden bunalıma giren er ve erbaşların kalkışabilecekleri intihara teşebbüs ya da firara karşı komutanlar ve aileler el ele verecek. Ailelerle yapılan işbirliği sayesinde istenmeyen olayların yaşanması önlenecek. Göle'deki 25'inci Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Muhabere Kurmay Albay Mehmet Çekinkaya'nın imzasıyla asker ailelerine yeni kurulan ?Aile İletişim Merkezi?yle ilgili bir mektup da gönderildi.

Evlatlarıyla ilgili kendilerine verecekleri bilgilerin ?mahrem? kalacağı sözünü de veren Albay Çetinkaya, merkezin etkili ve verimli olarak çalışması için tüm Mehmetçik ailelerinden destek istedi. Yazıda ailelerden askerdeki evlatlarının kötü alışkanlıkları, ruhsal yapıları, sivil yaşamındaki ilişkileri, sorunları, rahatsızlıkları, meslekleri, hoşlandıkları şeyler, geçmişte yaşadığı önemli olaylar hakkında bilgi istendi. Albay Çetinkaya, ailelere gönderdiği mektubun sonunda, anne ve babalara şu tavsiyelerde bulundu: ?Sizlere ve aile yuvalarına olan özlemin giderilmesi ve birliklere uyum sağlamalarına yardımcı olmak üzere, evlatlarınıza yazacağınız mektuplarınız ve telefonla aramalarınız, asker ocağında evlatlarınızın en büyük moral kaynağı olmaya devam edecektir.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber