Dövülen Rektör yardımcısı konuştu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2008 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Görür, kendisine yapılan saldırının arkasında organize işlerin olduğunu ve asistanın kaçırılarak saatlerce alıkonulduğunu ileri sürdü.

Üniversitede çalışan bir güvenlik görevlisinin eşi ve kardeşi tarafından darp edildiğini iddia eden Prof. Dr. Görür, yaptığı basın toplantısında olayı şu şekilde anlattı; "Sabah saatlerinde eşimle otomobille işe giderken Vali yokuşunda takip edildiğimi anlayınca durdum. Onlarda arkadan gelip tehdit ederek görüşmek istediğini söylediler. Kim olduklarını sorduğunda bir tanesi, görevlisi Zehra isminde bir bayanın eşi olduğunu söyledi. Bende buyurun o zaman rektörlükte görüşelim diyerek eşimi işe bıraktım. Rektörlüğü geldiğimde bana hakaretler yağdırdılar ve tehdit ettiler. Bayana 'şerefsiz' dediğim iddiasıyla saldırdılar. Benim özellikle bir bayana böyle bir ifade kullanmam söz konusu değil."

Bu olayın arkasında birilerinin rant talebinin karşılanmamasının olduğunu ileri süren Görür, "Bu saldırı, yapmadığım bir hakaretle suçlayarak beni ve ailemi tehdit etmek suretiyle üniversitede istediklerini yapabilme arzusunda olanların organize ettiği bir olaydır." dedi.

Kendisine saldıran kişilerin "Biz Niğdeliyiz, burası Niğde seni Niğde'de yaşatmayacağız." şeklinde tehdit ettiğini aktaran Görür, "Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üniversitesi, rektör yardımcısının il protokoldeki yeri belli. Burada saldırı sadece bana yapılmamıştır, üniversiteye yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

Saldırı sırasında yüzüne, sırtına ve midesine darbe aldığını belirten Görür, "Niğde'de organize edilen ve beni yok etmeye yönelik başlatılan işlemlerden bir tanesi. Bu olaylardan önce asistanım kaçırıldı. Saat: 18.00 civarında güpegündüz kaçırıldı. Saat: 11.00'e kadar alıkondu ve bir inşaat firmasının yanına bırakıldı. Etrafıma saldırılar yapılıyor. Kişiliğime saldırılar yapılıyor." diye konuştu.

Görür'e saldırdığı iddia edilen Göksel Erim, kendisine iftira atıldığını belirterek, böyle bir olayın yaşanmadığını söyledi.

Eşinin yaşadığı problemi görüşmeye gittiğini aktaran Erim, "Kesinlikle iftira, eşimle yaşadı problemi görüşmeye gittik. Ancak bize hakaret eden kendisi. Küfürle karşılık vererek bizi kendisi iteklemeye başladı. Darp olmadı. Eşime iş yerinde küfürlü karakterlerde bulunmuş. Bende kendisine doğru olup olmadığını sormaya gittim. Bize de küfür etmeye başlayınca sürtüşme oldu. Yanımızda öğretim görevlisi ve güvenlikçi arkadaşlar vardı ama kimse iş korkusundan şahitlik etmiyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber