İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. 2 soru iptal edildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ağustos 2008 13:21, Son Güncelleme : 16 Eylül 2020 02:29

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının 4 yıllık fakülteye giriş için umudu olan Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı... Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının 4 yıllık fakülteye giriş için umudu olan Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı...


2008-DGS sonuçları için burayı tıklayınız...


ÖSYM Sınav Sonuç Sistemi tarafından saat 11:30'da açıklanan sonuçlara göre, yeterli puanı alan öğrenciler kontenjanlar dahilinde ilgili bir yükseköğretim programına yerleştirildiler.


13.07.2008 TARİHİNDE UYGULANAN DİKEY GEÇİŞ SINAVI'YLA İLGİLİ DUYURU

13.07.2008 tarihinde uygulanan Dikey Geçiş Sınavı'nın,

a) Sayısal Bölüm Testindeki A-6. sorusu ile aynı soruya karşılık gelen B-11., C-2. ve D-4. soruların doğru cevabının C olarak bildirilmesine rağmen doğru cevabının seçenekler arasında bulunmadığı,

b) Sayısal Bölüm Testindeki A-23. sorusu ile aynı soruya karşılık gelen B-3., C-19. ve D-21. soruların doğru cevabının D olarak bildirilmesine rağmen soru kökünün hatalı olduğu anlaşılmıştır.

Bu nedenle (a) ve (b) deki soruları, bu testlere cevap veren tüm adayların doğru cevaplandırdığı kabul edilerek değerlendirme yapılmıştır.

Kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber