Milli Eğitimden cinsel istismardan tutuklanan öğretmene soruşturma

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Ağustos 2008 13:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ÇORUM Ensar Vakfı Şube Başkanı 52 yaşındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zekai İ.'nin 2 genç kıza cinsel istismar suçuyla tutuklanmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen hakkında soruşturma başlattı.

Çorum'da iddiaya göre olay şöyle gelişti: Merkezi İstanbul'da olan ve faaliyetleri arasında öğrencilere burs vermek, okudukları derslerle ilgili kurslar düzenlemek, konferans ve seminerler organize etmek olan Ensar Vakfı'nın Çorum Şube Başkanı ve Mehmetçik Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan Zekai İ., Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Ö.Y. ile Çorum İmam Hatip Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki kardeşi E.Y.'ye cinsel istismar suçundan tutuklandı. Mehmetçik Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan Zekai İ. ifadesinde, suçlamaları kabul etmezken, genç kızların babası K.Y., öğretmenin büyük kızına tecavüz ettiğini, küçük kızına da elle tacizde bulunduğunu iddia ederek şikayetçi oldu.

Çorum'da büyük yankı bulan olayın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zekai İ. hakkında soruşturma başlattı. İl Müdürü Aytekin Girgin, cinsel istismar iddiası ile tutuklanan Zekai İ. hakkında soruşturma başlatıldığını söyleyerek, ?Kanun gereği gözaltına alınan ve tutuklanan öğretmenler açığa alınır ve görevden uzaklaştırılır. Bu nedenle Zekai İ. de görevden alınmıştır. Şu anda görevlendirdiğimiz iki müfettiş soruşturmasını sürdürüyor. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi veremem? diye konuştu.

Bu arada, öğretmen tarafından cinsel istismara uğradığı ileri sürülen Ö.Y.'den ise hala haber alınamadığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber