Din Kültürü öğretmeni tecavüz etti haberi 'yalan çıktı'

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Ağustos 2008 15:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Çorum'daki bir vakıf yöneticisi Z.İ.'nin Özlem Y. isimli kıza tecavüz ettiği, bir başka kız öğrenciye de tacizde bulunduğu yönündeki haberler yalan çıktı.

Tecavüze uğradığı iddia edilen Özlem Y., emniyetteki ifadesinde kendi rızasıyla Adem M. isimli başka bir şahısla birlikte olduğunu anlattı. Dün Cumhuriyet başta olmak üzere bazı gazetelerde, 'Kur'an kursunda eğitim gören Özlem Y. isimli bir öğrencinin din kültürü öğretmeni ve vakıf yöneticisi Z.İ. tarafından hamile bırakıldığı' ileri sürüldü. İddiaya göre Z.İ., 15 yaşındaki kıza zorla sahip olmuş ve hamile bırakmıştı. Ancak olayın haberlerde anlatıldığı gibi olmadığı anlaşıldı.

Öncelikle Özlem Y. 21 yaşında. Ailesi Çorum'da ikamet eden Özlem Y., Kahramanmaraş'taki Sütçü İmam Üniversitesi'nde öğrenci. Çorum'daki bir vakıftan da burs alıyor. Uzun süredir kızlarından haber alamayan aile, söz konusu vakfa başvurarak, 'Kızımız para için sizi arayacaktır. Lütfen yerini bize bildirin' demiş.

Özlem Y. bir süre sonra bursunu almak için vakfı aramış. Kızın yerini öğrenen vakıf yöneticileri de hemen ailesine haber vermiş. Bunun üzerine genç kız Adana'nın Ceyhan ilçesinde emniyet tarafından gözaltına alınmış.

Poliste verdiği ifadede de, arkadaş ortamında tanıştığı evli olan Adem M. isimli başka bir şahısla kendi rızasıyla birlikte olduğunu ve hamile kaldığını anlatmış ve şikâyetçi de olmamış.

Daha sonra ailesinin yanına gelen Özlem Y. burada ifade değiştiriyor ve kendisini ihbar eden vakıf çalışanı Z.İ.'nin kendisine tecavüz ettiğini iddia ederek savcılığa başvuruyor.

Bunun üzerine Z.İ. gözaltına alınıyor ve tutuklanarak cezaevine gönderiliyor. Z.İ.'nin eşi T.İ. "Kızın bulunduğu yeri ailesine söyleyen eşime iftira atıldı. Yalan haberler hakkında yasal hakkımızı kullanacağız." dedi.

Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığı, vakıf hakkında, cinsel istismar iddialarıyla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber