17 gün önce babasını kaybetti, tezkeresine 10 gün kala şehit oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2008 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı Bükardı Beldesi Jandarma Karakolu'na teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu şehit düşen Cem Havale, 17 gün önce babasını kaybetti, tezkeresine 10 gün kala da şehit oldu.

Haber Edirne merkeze bağlı Tayakadın Köyü'ndeki baba ocağına ateş düşürdü. 24 Temmuz'da babasını kanser hastalığı sonucu kaybeden Edirneli askerin şehit haberi; ailesi, yakınları ve köylülerini yasa boğdu.

Babasının ölümü üzerine birliğinden izin alan şehit er askerliğini tamamlamak için geri döndü. Ancak PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırı Havale ailesine 17 gün ara ile ikinci acı yaşattı. Oğullarının şehit olduğu haberini alan annesi Rukiye, ablası Cemile'nin ağıtları yürekleri dağladı. Şehit haberini alan Tayakadın sakinleri köyün evlerini ve meydanını Türk Bayrakları ile donattı.

Şehit amcası Ekrem Havale, yeğeninin, babasının vefatı nedeniyle 24 Temmuz'da izne geldiğini belirterek kendisini göndermek istemediklerini söyledi. Ancak yeğenin askerliğinin kalan kısmını tamamlamak istediğini ve bu nedenle birliğine geri döndüğünü anlatan Havale, tezkeresine 10 gün kala yeğeninin şehit haberinin geldiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber