Nüfus memurunun yanlışı ile en yaşlı insan oldu

Haber Giriş : 05 Kasım 2004 04:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'nde, nüfus memurunun yaptığı bir hata sonucu kimliğinde 1014 yaşında olan genç, dünyanın en yaşlı insanı ünvanını elinde bulunduruyor.

Oğuzeli İlçesi İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Abdülhakim Yakut, 1990 yılında Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde doğdu. Abdülkerim Yakut, oğlunun nüfus kaydını 1994 yılında yaptı. Suruç İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne giden Abdülkerim Yakut, kayıt başvurusunda bulundu. Nüfus kimliğini yazan memur Mehmet Çakmak, 1990 yılında doğan Abdülkahim Yakut'un doğum tarihini 990 olarak kayıt etti. Veriliş tarihi olarak kimlikte 994 yılı belirtildi. Mehmet Çakmak adlı nüfus memurunun bu hatası, Nüfus Şefi Mehmet Aslan'ında gözünde kaçtı. Nüfus müdürü adına kimlik onayı veren şef Mehmet Aslan, hatayı farketmedi.

Abdülhakim Yakut, nüfus cüzdanındaki hatayı ancak liseye kayıt yaptığı esnada farketti. Aslında 14 yaşında olan Abdülhakim, nüfus memurunu hatasıyla 1014 yaşında dünyanın en yaşlı insanı konumuna geldi. Resmi kayıtlara göre 1014 yaşında olan Abdülhakim Yakut, gerçek yaşı için bugünlerde çok yoğun bir çalışma içine girdi.

Abdülhakim Yakut ileride daha büyük sıkıntılarla karşılaşmamak için Oğuzeli İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvuru yaptı. Abdülhakim Yakut, artık gerçek yaşını belirtilen bir nüfus cüzdanına sahip olmak istediğini belirtti.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber