MHP'li Serdaroğlu'ndan 4/C mağdurlarıyla ilgili araştırma önerisi

Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 23:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, 4/C mağduru olarak bilinen vatandaşlar arasında son yıllarda artan intihar olaylarının araştırılması için araştırma önergesi verdi.

-Serdaroğlu, son 3 yılda 10 kişinin intihar ettiğini belirterek ?4/C mağdurlarının durumu, toplumsal sürekli kanayan bir yara haline dönüştü? dedi.

) -MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, 4/C mağduru olarak bilinen vatandaşlar arasında son yıllarda artan intihar olaylarının araştırılması için araştırma önergesi verdi. Serdaroğlu, son 3 yılda 10 kişinin intihar ettiğini belirterek ?4/C mağdurlarının durumu, toplumsal sürekli kanayan bir yara haline dönüştü? dedi.

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Meclis Başkanlığı'na sunduğu araştırma önergesinde özelleştirilen veya kapatılan Kamu İktisadi Teşebbüslerinde işçi olarak çalışanlardan emekliliği dolmamış olanların Bakanlar Kurulu kararıyla 657 sayılı Kanunun 4'ncü maddesi (C) fıkrası kapsamında başka kamu kurumlarına geçici personel statüsü ile yerleştirildiğini belirtti. Serdaroğlu, ?Ücret alamadıkları 2 ay içinde geçimlerini temin edemeyen ve borçlanmak zorunda kalan 4/C'lilerin biriken borçları, ücret aldıkları 10 ayı da ipotek altına almaktadır. Gelirlerinin düşmesi nedeniyle mağdurların çocukları üniversite eğitimlerini dondurarak eğitimlerine ara vermişlerdir.4 ay için en fazla 2 gün ücretli hastalık izni alabilen 4/C'lilerin kelimenin tam anlamıyla hasta olmaları bile yasaklanmıştır. İçine düştükleri geçim sıkıntısı nedeniyle aile düzenleri ve ruh sağlıkları bozulan mağdurlardan son 3 yılda 10 kişi intihar etmiştir. 4/C mağdurlarının çalıştıkları yerlerde konum ve statülerinin yeniden belirlenerek, günün koşullarında eşit işe eşit ücret verilmesi ve yılda 12 ay çalıştırılmaları, sağlık güvencelerinin bir zemine oturtulması, hastalık izinlerinin yeniden düzenlenmesi gerekmektedir? dedi.

4/C mağdurlarının sürekli kanayan bir toplumsal yara haline geldiğini belirten Serdaroğlu, 4/C mağdurlarının içinde bulundukları sorunların ve çözüm yollarının araştırılması, son yıllarda artan intihar olaylarının araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber