Bakan Gürlek: 81 ildeki sokak çetelerini bitireceğiz... 841 gözaltı kararı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, emniyet ve jandarma birimlerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen kapsamlı operasyonların sonuçlarını paylaştı. Bakan Gürlek, kamu düzenini bozan ve sokak çetesi olarak yapılanan oluşumların tamamen bitirileceğini vurguladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Haziran 2026 09:20, Son Güncelleme : 26 Haziran 2026 09:57
Bakan Gürlek: 81 ildeki sokak çetelerini bitireceğiz... 841 gözaltı kararı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen kapsamlı operasyonların sonuçlarını açıkladı. Sabahın erken saatlerinde 48 ayrı operasyonda 841 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Organize suç örgütleriyle mücadele kapsamında aynı anda 81 ilde düzenlenen operasyonlarda iki farklı kapsam belirlendi. 31 Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesiyle 24 ilde TCK 220. maddesi çerçevesinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçuna yönelik 35 operasyon yapıldı; 711 şüpheli hakkında adli işlem gerçekleştirildi. Örgütlü suç kapsamında olmamakla birlikte benzer nitelikteki suçlara yönelik ise 10 Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesiyle 10 ilde 13 operasyon yapıldı, 130 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

Genelge sürecine geçen hafta başlandı

Adalet Bakanlığı, geçen Pazartesi günü 81 ildeki 175 Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına "Organize Suç Örgütleri ile Mücadele" konulu bir genelge gönderdi. 18 Haziran 2026 tarihli Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da gündeme gelen bu karar doğrultusunda harekete geçildi.

Bakan Gürlek açıklamasında hedeflerin kapsamını şöyle ortaya koydu: Suç örgütleri; yöneticilerinden finans ağlarına, uygulayıcılarından dijital propaganda kanallarına kadar tüm unsurlarıyla hedef alınıyor.

Esnaf ve gençler için tehdit vurgusu

Açıklamada sokak çetelerinin yalnızca kamu düzenini değil, gençleri suça sürükleme ve esnafı tehdit ile haraç yoluyla sindirme faaliyetlerini de kapsadığı ifade edildi. Bakan Gürlek, bu yapılara hiçbir şekilde izin verilmeyeceğini belirtti.
Bakan ayrıca operasyonları koordine eden Cumhuriyet başsavcılıkları ile sahada görev yapan emniyet ve jandarma birimlerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber