Polisimize ne oluyor?

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Ağustos 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Neşet KARADAĞ/DHA

ADANA'da son 2 ayda yaşanan 3 ayrı olay, polis memurlarının silahlarına sahip çıkmakta zorlandıklarını ortaya çıkardı. Olayların ilki Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde 6 Haziran'da meydana geldi. Polis memurları Muhiddin Aksoy (45) ile Çetin Dere (38), gasp şüphelileri Y.A. (17) ile aynı yaştaki R.K.'yi yakaladı. Direnen gaspçıları kelepçelemek isteyen Aksoy, elindeki tabancasını otomobil bagajının üzerine bıraktı. Tabancayı alan ve hangisi olduğu henüz belirlenemeyen gasp şüphelilerinden biri, ateş ederek polis memuru Aksoy'u öldürdü, Dere'yi de yaraladı.

Bu olaydan bir hafta sonra evlerine giden polis memurları İ.U. ile E.G, 3 kişinin satırlı saldırısına uğradı. Saldırganlar polis memurlarını yaralayıp İ.U.'nun silahını da gasp ederek kaçtılar. Ceyhan İlçesi'nde ise 30 Mayıs'ta polisler, cinayet suçundan aranan 23 yaşındaki Sezar Atıcı'yı sıkıştırdı. Atıcı, kendisini yakalamak isteyen polis memurlarından Ahmet Güler'in (43) üzerine atlayıp silahını alarak ateş etti. Güler yaralanırken, peşinden polislerin geldiğini görüp yakalanacağını anlayan Atıcı, aynı tabancayla intihar etti.

Art arda yaşanan bu olaylar üzerine polis memurları tabancalarına özel kilitli kılıflar yaptırmaya başladı. Emniyet yetkililerinin de bu olayların ardından polis memurlarına, silahlarına sahip çıkmaları konusunda uyarılarda bulunduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber