Devlet Mezarlığı Tesisi Yönetmeliği'nde değişiklik

Haber Giriş : 12 Ağustos 2008 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in ölümü sonrasında, Devlet Mezarlığı Hakkında Kanun'da yapılan değişiklik sonrasında Devlet Mezarlığı Tesisi, Yönetimi, Bakım ve Onarımı Yönetmeliği de Kanun'a uygun olarak değiştirildi.

Devlet Mezarlığı Tesisi, Yönetimi, Bakım ve Onarımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Devlet Mezarlığı'na defnedileceklerle ilgili 3 maddenin b fıkrası yeniden düzenlenerek ?Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanları ve Başbakanlar ile Cumhuriyetin kuruluşuna hayat veren Ulu Önder Atatürk'ün en yakın silah arkadaşları olan İstiklâl Harbi Komutanları (Kahramanları)'dır? olarak değiştirildi. Ayrıca Yönetmeliğe eklenen ?Devlet Mezarlığına defnedilecekler hakkında kendisinin vasiyeti veya ailesinin talebi üzerine bu Yönetmelik hükümleri uygulanmayabilir? ibaresi de eklenerek devlet mezarlığına defin, isteğe bağlandı.

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in vefatının ardından Devlet Mezarlığı Hakkında Kanun'da değişiklik yapılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanları ve Cumhuriyet'in kuruluşuna hayat veren en yakın silah arkadaşları olan Kurtuluş Savaşı komutanlarının yanı sıra Başbakan ve TBMM Başkanı'nın da Devlet Mezarlığına defnedilmesine olanak tanınmıştı. Bu değişiklik ile Bülent Ecevit, Devlet Mezarlığı'na defnedilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber