İflas eden sanal alışveriş sitesi 20 milyon dolarlık ciro yapmış!

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Ağustos 2008 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süre önce iflasını açıklayan weblebi.com isimli sanal alışveriş sitesinin 8 ay önce 20 milyon dolarlık ciroya ulaştığı ortaya çıktı.

Üç gencin bir apartman dairesinde kurduğu elektronik ticaret sitesi, 5 Ağustos'ta iflasını açıklamıştı. Ücretini ödedikleri ürünleri alamayan internet sitesinin mağdurundan kimi savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, kimi de bankalara itiraz dilekçesi vermişti.

Mağazalara nazaran daha ucuz ürün satışı yapan internet siteleri son dönemde bir hayli artış gösterdi. Üretici ile tüketici arasındaki basamak sayısını teke düşüren siteler, buradan kaynaklanan fiyat avantajı sayesinde aynı ürünü mağazalara nazaran daha düşük fiyata satıyor ve oldukça rağbet görüyor. Dolayısıyla bu konuda göze çarpan şirketler arasında yer alan 'weblebi.com'un iflası büyük dikkat çekti. Çocukluk arkadaşı üç kafadarın kurduğu sanal mağaza, bir dönem yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağındaydı. İnternet sitesinin sahipleri Nafiz Kerim Kotan, Ziya Alemdar ve Osman Gündoğar, sekiz ay önce basına yansıyan demeçlerinde bireysel yatırımcıların ve Ortadoğu'dan bazı fonların kapılarını çaldığını söylüyor. Ortaklardan Nafiz Kerim Kotan, yabancılardan gelen tekliflere sıcak bakmadıklarını ama kapıları da tamamen kapatmadıklarını da belirtiyor. E-ticaret sektörünün Türkiye'de hızlı büyüdüğünü, sektörde 60-70 firmanın bulunmasından dolayı kâr etmekte zorlandıklarını ifade ediyor. Kotan'ın verdiği bilgiye göre weblebi.com'un 30 binin üzerinde müşterisi bulunuyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber