Büyükanıt, Baykal'a veda etmeyecek!

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Ağustos 2008 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okan KONURALP Özgür EKŞİ/ANKARA

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'ın emekli olmasından sonra kullanacağı zırhlı araç nedeniyle CHP ile yaşanan gerginlik veda ziyaretlerine de yansıdı. Büyükanıt, veda ziyaretleri programına CHP Lideri Baykal'ı almadı.

GENELKURMAY Başkanlığı ile CHP arasında Irak'ın kuzeyine düzenlenen sınır ötesi harekat ve Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın emekli olmasından sonra kullanacağı zırhlı araç nedeniyle yaşanan gerginlik Büyükanıt'ın veda ziyaretlerine de yansıdı.

30 Ağustos tarihinde emekliye ayrılacak olan Orgeneral Büyükanıt, veda ziyaretleri programına Ana muhalefet partisi olan CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal'ı almadı. Dün akşam saatlerine kadar Genelkurmay'dan Baykal'ın özel kalemine bir randevu talebinde bulunulmadı.

Baykal bugün Ankara'ya dönüyor

Anjiyo olmasının ardından dinlenmek üzere geçen hafta Antalya'ya giden Baykal, feshedilen SODEP eski genel Başkanı Cezmi Kartay'ın cenaze törenine katılmak üzere bugün Ankara'ya geliyor. Büyükanıt'ın selefi emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanlığı görevinden ayrılırken Baykal'ı ziyaret ettiğini hatırlatan CHP'den bir kurmay, "Sayın Büyükanıt'ın da ziyaretini bekliyoruz. Ancak takdir elbette kendilerinin. Eğer gece yarısı açıklamalarına neden olan gelişmeler sebebiyle bir ziyaret düşünülmüyorsa yapacak bir şey yok" değerlendirmesini yaptı.

Büyükanıt bugün Mecliste

Yerini Orgeneral İlker Başbuğ'a bırakacak olan Orgeneral Büyükanıt veda turlarına önceki gün Başbakan Tayyip Erdoğan'dan başladı. Büyükanıt dün de Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e veda ziyaretinde bulundu. Büyükanıt her iki görüşmeden sonra açıklama yapmamayı tercih etti. Büyükanıt bugün saat 11.00'de Meclis Başkanı Köksal Toptan'ı makamında ziyaret edecek.

Köşk'e 'veda' ziyareti

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, dün öğleden sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e veda ziyaretinde bulundu. Çankaya Köşkü'ne basının beklediği 1 numaralı kapıdan giren Orgeneral Büyükanıt'ın ziyareti yarım saat sürdü. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası Orgeneral Büyükanıt basının kapısında beklemediği 5 numaralı çıkışı kullandı. Büyükanıt, önceki gün de Başbakan Tayyip Erdoğan'a veda ziyaretinde bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber