13 Ağustos 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 13 Ağustos 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL'E İRAN BRİFİNGİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'in Türkiye yapacağı çalışma ziyareti çerçevesinde Çankaya Köşkü'nde brifing veriliyor. (14.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULU

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, politik psikoloji alanında dünyadaki en önemli isimlerden biri olarak kabul edilen Prof. Dr. Vamık Volkan'ı kabul ediyor. (Saat: 12.30)

-KARTAY TOPRAĞA VERİLİYOR

-SODEP eski Genel Başkanlarından Cezmi Kartay toprağa veriliyor. Kartay için Kocatepe Cami'nde kılınacak öğle namazına CHP Lideri Baykal, DSP Genel Başkanı Sezer ve SHP Genel Başkanı Karayalçın'ın yanı sıra Türk solunun önemli isimleri de katılacak.

-Kartay'ın cenazesi Kocatepe Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

-YÖK GENEL KURULU TOPLANIYOR

-YÖK Genel Kurulu dünkü toplantısının ardından yeni kurulan 23 üniversite için belirlediği isimlerin bugün açıklanması bekleniyor.

-YÖK Genel Kurulu, bugün de komisyon raporlarını görüşmek üzere Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanıyor. (Saat: 10.30)

-TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ'NDEN BEBEK ÖLÜMLERİ İLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI

-Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde geçtiğimiz günlerde yaşanan bebek ölümlerine ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-KAMU-SEN BAŞKANI AKYILDIZ'IN BASIN TOPLANTISI

-Emekçi memur sendikaları ile AKP hükümeti arasında 15 Ağustos'ta başlayacak olan toplu görüşmeler öncesinde Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-KESK TOPLU GÖRÜŞMELERLE İLGİLİ TALEPLERİNİ AÇIKLIYOR

-KESK, 15 Ağustos'ta başlayacak olan toplu görüşmelerle ilgili taleplerini dağıtacağı bildiği ve basın açıklaması ile kamuoyuna açıklıyor. (Saat: 13.00)

-EĞİTİM-SEN'DEN KEY DAVASI

-Eğitim-Sen, Konut Edindirme Yardımı hesaplarıyla ilgili boşanmış kadınların pay alamamaları ile ilgili olarak Danıştay'da dava açarak basın açıklaması yapıyor. (Saat: 11.00 )

-ALEVİLERDEN AVRUPA KONSEYİ BAKANLAR KOMİTESİ'NE ZORUNLU DİN DERSİ BAŞVURUSU

-Alevi Bektaşi Federasyonu, Başbakanlığın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin din dersi kararına uymaması üzerine Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'ne gönderecekleri dilekçe sonrasında basın açıklaması yapıyorlar. (Saat: 11.00)

-CHP'DE YENİ PROGRAM TASLAĞI BAYKAL'A SUNULDU

-CHP'de 32'nci Olağan Kurultay'ın ardından Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu tarafından başlatılan program çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Taslak program Genel Başkan Baykal'a sunuldu. Baykal'ın onayının ardından sonbaharda program kurultayı yapılacak.

-THY GENEL MÜDÜRÜ: "TEMMUZ'DA 2.2 MİLYON YOLCUYA ULAŞTIK VE BİR YILDA TAŞINAN YOLCUYU BİR AYDA TAŞIDIK"

-Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil Temmuz ayı sonu itibariyle ilk yedi ayda Türk Hava Yolları'nın dış hatlarda yüzde 20, iç hatlarda yüzde 11 ve toplamda yüzde 15.4 büyüme gösterdiğini açıkladı. Kotil, THY'nin Star Alliance ittifakına girmesinin de sağladığı olumlu etki sayesinde transit yolcu sayısında yedi aylık dönemde yüzde 42.9 gibi rekor bir artış olduğunu söyledi.

-THY'nin ilk yedi aylık dönemine ilişkin uçuş verilerini ANKA'ya değerlendiren Kotil, yurtdışı satışlardan elde edilen gelirin 2007'de toplam gelirlerin yüzde 73'ünü oluşturduğunu son verilerle bu oranın yüzde 75'e yükseldiğini belirtti. ?Hem yolcu sayısını, hem yolcu taşıma kapasitesini ve doluluk oranlarını hem de gelirlerini ve imajını hep birlikte bu kadar yükseklere taşıyan sanırım dünyada böyle bir havayolu yok? diye konuşan Temel Kotil 2008 sonuna kadar toplam 23.5 milyon yolcu taşımayı ve 4.5 milyar dolarlık bir ciroya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

-Temel Kotil'in verdiği bilgiye göre THY Ortadoğu'ya yapılan karşılıklı seferlerde yüzde 46.9 kapasite artışı ve yüzde 75.6'lık doluluk oranıyla tam bir patlama yaşıyor. Kotil yeni açılan hatlardan ve artış yapılan seferlerden hiç negatif sonuç almadıklarını belirterek ?Dubai ve Şam'a tek olan sefer sayısını ikiye çıkardık ve çok iyi taleple karşılaştık. Bangkong'a haftada üç sefer yapıyorduk sayısını 10'a çıkardık. Mısır'a şu an haftada 9 sefer yapıyoruz hedefimiz 21'e ulaşmak. Ülkelerarası anlaşmalar gereği Kanada'ya henüz uçamıyoruz, ama en kısa zamanda bu ülkeye de uçmak için sabırsızlanıyoruz? dedi.

-TEKSTİL SEKTÖRÜ KAN KAYBEDİYOR

-Kur baskısı nedeniyle Hükümete ?anahtarları teslim ederiz? resti çeken tekstil sektörü kan kaybediyor. Pamuk ipliği üretimi Ocak-Haziran döneminde yüzde 21.1, sentetik iplik üretimi yüzde 19.7 azalırken, pamuklu dokuma yüzde 21.2, sentetik dokuma ise yüzde 14.1 azalış kaydetti.

-KOCANIN YÜZÜNE TÜKÜRMEK BOŞANMA NEDENİ

-Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kocanın yüzüne tükürmenin duygusal şiddete yönelik bir davranış olduğunu ve boşanma konusu yapılabileceğine karar verdi.

-HAVUZLARDA KRİPTO TEHLİKESİ

-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, halk arasında ?kripto' olarak adlandırılan kriptosporidium adı verilen parazitin yol açtığı enfeksiyonun özellikle yaz aylarında küçük çocuklarda görülen ishallerin etkenlerinden biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Küçükusta, ?Hastalık insanlara bu parazitle kirlenmiş sulardan ve yiyeceklerden bulaşıyor. Kirlenmiş suların içilmesi, yiyeceklerin yenmesi veya kirli sulara girilerek yüzülmesi bulaşma için yeterli oluyor? dedi.

-TÜRKİYE'YE AİT 524 ESER YURT DIŞI YOLCUSU

-Türkiye, ?2008 Yurtdışı Sergileri? kapsamında, İspanya, İsveç, İngiltere, Almanya, ABD ve Katar olmak üzere yurtdışındaki çeşitli sergi salonlarında, toplam 524 eserini görücüye çıkarmış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber