Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 13 Ağustos 2008 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batıda bugün sıcaklık biraz daha artıyor. Yaşanan bunaltıcı hava koşullarına karşı dikkatli olunmalı, ancak ülke genelinde asıl sıcaklık yükselişi hafta sonu yaşanacak.

- İstanbul bugün çok daha sıcak, 30 dereceyi geçen sıcaklıklar bunaltıcı hava koşulları yaratıyor, ancak poyraz öğle saatlerinde sert. Ankara ve İzmir de bugün hızla ısındı. İzmir'de sert esen rüzgar havanın bunaltıcı etkisini biraz olsun azaltmaya çalışıyor. Bursa bugün 35 dereceyi görürken, Adana kıyılarında lodos 2 gün daha sert esecek. Bugün İstanbul 32, Ankara-Bursa ve İzmir 35, Adana 34 derece.

Marmara Bölgesi'nde güneş etkisini artırıyor. Bugün hava çok daha sıcak ve Edirne, Balıkesir çevresinde 35 dereceyi geçecek. Havanın bunaltıcı etkisini öğle saatlerinde sert esen poyraz önlüyor. Hafta sonu ise bu üç günden çok daha sıcak geçecek. Bugün Edirne 35, Balıkesir 36, Sakarya 33 derece

İç Anadolu Bölgesi'nde bugün sıcaklık hissedilir derece arttı ve Ankara-Eskişehir çevresinde 35 dereceye yaklaşıyor. Hafta sonu ise bölgede sıcaklık 35 dereceyi de geçecek. Bugün Konya 31, Eskişehir 33, Sivas 28 derece.

Ege Bölgesi bu iki günü çok daha sıcak geçirecek. Denizli, Aydın çevresinde sıcaklık 40 dereceye yakın. Havanın çok sıcak olmasını, kıyılar boyunca sert esen rüzgar engelliyor. Yarın rüzgar bölgenin kuzeyinde çeşmeye kadar çok sert esecek. Gölgede Denizli 39, Muğla 37, Kütahya 31 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde bugün Antalya çevresinde poyraz sert eserek kuru hava koşulları yaratacak. Sıcaklık 40 dereceye yaklaşıyor, nem oranı ise yüzde 20'nin altına ineceğinden, orman yangınlarına karşı dikkatli olunmalı. Güneydoğu'da yüksek sıcaklıklar var. Cuma günü sertleşecek rüzgar sıcaklığı biraz düşürecek. Antalya 39, Diyarbakır 40 derece.

Doğu Anadolu'da bugün ilerleyen saatlerde Erzincan-Tunceli'den itibaren ağrıya kadar kısa süreli yağmurlar olacak. Van'da da bir ara yağmur görülebilir. Bölgede yağışlar yarın hafifliyor, Cumadan itibaren ise sıcaklık artacak. Erzurum 24, Van 27, Malatya 38 derece.

Batı Karadeniz'de bugün sıcaklık 3-4 derece artsa da poyraz yine çok sert esiyor. Trabzon ve Rize çevresi yarın da yağmurlu. Bölgede belirgin sıcaklık artışı ise hafta sonu yaşanacak. Trabzon 27, Samsun 29 ve Bolu 32 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber