Yeni hazırlanan Başbakanlık Genelgesi ile kimlere cep telefonu verileceği ve hangi bürokratların şehirlerarası telefon hattının açık olacağına dair esaslar yeniden belirleniyor

Haber Giriş : 01 Haziran 2003 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni hazırlanan Başbakanlık Genelgesi ile kimlere cep telefonu verileceği ve hangi bürokratların şehirlerarası telefon hattının açık olacağına dair esaslar yeniden belirleniyor

Başbakanlık tarafından hazırlanan "Tasarruf Genelgesi"nden, cep telefonu sınırlaması ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Başbakanlık'ta kimlere cep telefonu verileceğini belirleme" görevi çıktı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, "Tasarruf Genelgesi" daha önceki genelgelerden önemli farklılıklar içeriyor. Bakanlıkların yapacakları harcamaların, koordinasyonunu Başbakanlığa sorulmaksızın doğrudan bakanlar belirleyecek. Bunun tek istisnasını ise bürokratlara verilecek cep telefonları oluşturdu.

Genelgede, kimlere cep telefonu verileceğinin sınırları kesin bir şekilde çizildi. Buna göre, müsteşar, müsteşar yardımcısı ve genel müdürler dışında kimseye "cep" verilmeyecek. Bir bakanlıkta kimin hattının şehirlerarasına açık olacağını bakan belirleyecek. Bürokratlar, uluslararasını aramak için bakanın özel kaleminden hat istemek zorunda kalacak. Çünkü uluslararasına tek açık hat bakanların özel kalem telefonları olacak.

Genelgelerin Resmi Gazete yoluyla yayımlanarak duyurulması uygulamasının devlete 8 trilyon 814 milyar lira tasarruf sağladığı belirtildi. Genelgelerin ilgili bakanlıklar kanalıyla duyurulması uygulamasında, kullanılan kağıt ve posta masrafı olarak 9 trilyon lira harcanırken, genelgeler Resmi Gazete'de yayımlanmaya başlandıktan sonra bu harcama 186 milyar liraya düştü.
Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber