Eğitim Sen'den toplu sözleşme eylemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2008 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi bir grup, toplu sözleşme taleplerini dile getirmek için Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Kızılay'da bulunan Milli Eğitim Bakanlığı bahçesinde toplanan Eğitim Sen üyesi yaklaşık 100 kişi, toplu sözleşme talebiyle eylem yaptı. Sendika Başkanı Zübeyde Kılıç ve baraberindeki heyet, toplu sözleşme talebini iletmek üzere Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile bakanlıkta görüşürken, dışarıdaki eylemciler ise "Toplu sözleşme hakkımız söke söke alırız", "Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır" diye slogan attı.

Bakan Çelik ile görüştükten sonra bir açıklama yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Çelik, toplu sözleşme taleplerini Bakan Çelik'e ilettiklerini söyleyerek; iş güvencesi, sosyal ve özlük hakların korunması ile demokratik taleplerinin gerçekleştirilmesinin ancak grev ve toplu sözleşme hakkının kullanılması ile mümkün alacağını ifade etti. Yapılan basın açıklamasından sonra bir süre daha slogan atan eylemciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber