KESK üyeleri yarın sabaha kadara sürecek oturma eylemine başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2008 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK üyelerinin oturma eylemi başladı.

KESK üyeleri, Kızılay'daki Milli Müdafaa Caddesi'ndeki oturma eylemi için akşam saatlerinde toplanmaya başladılar.

KESK Genel Başkanı Sami Evren, burada yaptığı konuşmada, yıllardır toplu görüşme adı altında kamu çalışanlarının oyalandığını öne sürerek, toplu görüşmelerin yedincisinin yarın başlayacağını söyledi.

AK Parti'nin, kapatılma talebiyle açılan davada savunmasını uluslararası sözleşmelere dayandırdığını belirten Evren, yine bu sözleşmeler gereği kamu çalışanlarının toplu sözleşme hakkı bulunduğunu savundu.

Evren, masaya gitmeyenin KESK olmadığını ifade ederek, toplu sözleşme çağrısı yaptıkları masaya hükümetin gelmediğini kaydetti.

Toplu görüşmelerde, emekçilerin haklı çıkarlarının korunamayacağını söyleyen Evren, diğer konfederasyonlara çağrıda bulunarak, kamu çalışanlarının çıkarlarını toplu sözleşme masasında savunmak için birlikte tavır almaya davet etti.

Evren, yarın başlayacak görüşmelerdeki tavırlarıyla ilgili, "Yarın Başbakanlığa yürüyüp o masayı dağıtacağız" diye konuştu.

Sami Evren, 2009 bütçesine karşı bütçeden rahatsız olan tüm kesimlerle kasım ayında büyük bir gösteri gerçekleştireceklerini, aralık ayında da bir günden fazla sürecek bir eylemle "toplumsal direniş" başlatacaklarını kaydetti.

Evren'in konuşmasının ardından, KESK üyelerinin yarın sabaha kadar sürecek oturma eylemi başladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber