Vali yardımcısı, ?Bitlisliler hırsızdır' dedi iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Ağustos 2008 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ÖZCAN ÇİRİŞ

Bitlis Vali Yardımcısı Hakan Buraz Uz hakkında, ?Bitlis halkının yüzde 80'i hırsızdır' dediği iddiasıyla soruşturma açıldı. AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, ?Bitlisliye hırsız diyen kişinin asıl kendisi hırsızdır' diyerek tepki gösterdi

Bitlis Valiliği, Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz hakkında, bazı avukatlara ?Bitlis halkının yüzde 80'i hırsızdır, bu insanlara güvenmiyorum? dediği iddiasıyla bir soruşturma başlattı.

Vali Mevlüt Atbaş, konunun içeriğini bilmediğini belirterek, ?Kim olursa olsun böyle bir şey söyleyemez? dedi. Uz, konu soruşturma aşamasında olduğu için açıklama yapmadı.

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, konuyu İçişleri Bakanlığı'na bildirdiğini belirterek, ?Bitlis Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz, Bitlisliler hakkında iğrenç bir ifade kullanarak, bir iftirada bulunmuştur. Bitlis halkının yüzde 80'inin hırsız olduğunu ve Bitlis halkına güvenmediğini söylemek suretiyle, boyunu aşan lafların altına silemeyeceği kara bir imza atmıştır. Savcılık kanalıyla Bitlisliler adına hakaret davası açarak, Bitlis insanının hakkını savunacağız? diye konuştu.

İddiaya göre Uz, bir hafta önce makamında avukatlarla sohbet ederken, ?Bitlis halkının yüzde 80'i hırsızdır, bu insanlara güvenmiyorum? dedi. Avukatlar tarafından Kiler'e iletilen bu sözler, kentte de tepkilere yol açtı. Yazılı basın açıklaması yaparak Uz'u eleştiren Kiler, devlet adamlığının sorumluluk makamı olduğu kadar, halkı önyargısız kabul edebilme makamı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Kiler: Kendisi hırsız

?Devlet adamlığı, sırtını devlete yaslayıp vatandaşa efelenme makamı değildir. Vali yardımcısı, devletimizden maaşla ve güçle, devletimizin vatandaşı olan Bitlislilere hiç de haddi olmayacak sözler sarf etmiştir. Söz kurşun gibidir. Ne geri döner, ne hızlı erir. Yavaş yavaş erir ve bulunduğu yeri eritir.

Bu vali yardımcısı da söylediği sözle kendi görev alanını eritmiştir. Bitlis'in değerli halkına saygısızlık yapan kişi, bizim çalışabileceğimiz kişi olamaz. Bitlis'i sevmeyen kişi, bu vatanı sevmeyen kişidir. Bitlisliye hırsız diyen kişinin asıl kendisi hırsızdır.?

Kiler, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ile görüştüğünü ve Bitlislilerin Uz'u istemediğini ilettiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber