Açık Öğretim öğrencileri için ek sınav haftasonu yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2008 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Açıköğretim ve Mesleki Açıköğretim liselerinde öğrenim görenlerden kredi eksiği bulunan veya başarısız öğrencilere tanınan ek sınav hafta sonu yapılacak.

Sınava; 2007-2008 eğitim-öğretim yılı 2. dönemi itibarıyla öğrencilik durumu aktif veya donuk olan, Açıköğretim Lisesinden mezun olabilmesi için bir dönemde alabileceği en fazla 40 kredi veya daha az kredi eksiği bulunan, Açıköğretim Lisesi 3 yıllık 'genel lise' programına kayıtlı olup en az 5 dönem veya üzerinde eğitim görmüş olan, Mesleki Açıköğretim Lisesine kayıtlı olup en az 6 dönem veya üzerinde eğitim görmüş, yüz yüze eğitimini ve stajını tamamlamış, mezun olabilmesi için 40 krediye kadar eksiği bulunan, lise ara sınıf öğrencisi olarak Mesleki Açıköğretim Lisesine kayıt yaptıran ve Mesleki Açıköğretim Lisesinde en az bir kez sınava girmiş olup tasdiknamesinde alacağı meslek dersi bulunmayan ve stajını tamamlamış olanlar ile lise ara sınıflarından ayrılarak Açıköğretim Lisesi Genel Lise programına kayıt yaptıran ve Açıköğretim Lisesinde en az bir kez sınava girmiş olup 2007-2008 öğretim yılının I. ve/veya II. döneminde öğrenim görmüş olan öğrenciler katılacak.

Sınav için belirlenen kriterlere uyan öğrencilerin 30 Temmuz 2008 tarihine kadar İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvurmuş olmaları gerekiyor. Hafta sonu yapılacak ek sınav, 81 il merkezinde gerçekleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber